Imagini aeriene cu autostrada Nadasel-Gilau

O spectaculoasa filmare cu santierul viitoarei autostrazi care va lega Gilaul de Nadasel a fost postata recent pe Youtube. In imagini se poate observa stadiul in care se afla lucrarile, dar si peisajul tipic transilvan prin care trece. 

Filmul a fost postat in 31 martie, dar are deja 2.844 de vizualizari. A fost realizat de Inter Fly Romania, la comanda forumului peundemerg.ro. Camera trece ametitor peste dealuri si paduri, suprinde santierul aferent constructiei, camioane si amenajari specifice. 

Lucrarile au fost demarate la inceputul lunii august 2014 de firmele UMB Spedition si Tehnostrade. Lungimea tronsonului este de 8,7 km. Prefectul Gheorghe Vuscan anunta in toamna anului trecut ca se va putea circula pe aici din aprilie 2016 si ca se doreste eliberarea drumurilor din Cluj-Napoca de o mare parte din traficul greu. La acea vreme, constructorii anuntau ca excavatiile sunt realizate pe jumatate, urmand asternerea straturilor de balast, fundatie si asfalt, precum si conectarile la viaducte. Nu mai putin de 800 de muncitori sunt angajati pe acest santier, cu aproximativ 100 de utilaje. 

Bugetul lucrarilor la acest tronson este de 57 de milioane de euro.

La final, tronsonul se va lega de DN1F intr-un punct care va avea un sens giratoriu si doua bretele de racordare. Va urma un tronson de 16 kilometri spre Mihaiesti si unul pana la Suplacu de Barcau, de 72 kilometri.

Initial, Autostrada Transilvania ar fi trebuit sa lege Braşovul de frontiera cu Ungaria, la Bors. Contractul a fost insa reziliat din cauza nerespectarii conditiilor de firma Bechtel, care a reusit sa construiasca un singur tronson, cel dintre Campia Turzii si Gilau. A urmat o noua licitatie si modificari ale proiectului initial.  Astfel, Autostrada Transilvania va fi legata de A1 prin tronsonul Turda-Sebes care tocmai se construieste pe doua din cele patru loturi.

Comentarii

verde crud

02.04.2015 22:27

toate dealurile astea sterpe ar trebui impadurite. sigur, nu pana in buza autostrazii, dar ar trebui impadurite.

Adauga comentariu