Îl va mai plăti Boc pe Șurubaru cu 2000 de euro pe lună, pentru un nou mandat de city manager?

Gheorghe Șurubaru a devenit, în anul 2016, primul city manager sau, pe limba română, administrator public al municipiului Cluj-Napoca. Pentru acest post, fostul viceprimar PDL a concurat cu sine însuși și a câștigat – în jur de 2 000 de euro pe lună.

Potrivit declarației sale de avere din anul 2020, Gheorghe Șurubaru a încasat, în calitate de administrator public, de la Primăria Cluj-Napoca, un venit anual de 118 233 lei, adică 9 852 lei pe lună.

Funcția contractuală de conducere de administrator public în cadrul aparatului de specialitate al primarului a fost obținută de Gheorghe Șurubaru pe perioadă determinată de maximum 4 ani, așa că acum primarul Boc, reînvestit de clujeni cu un nou mandat, va trebui să decidă dacă îl va reînvesti, la rândul său, pe Gheorghe Șurubaru, în sinecura de city manager.

Potrivit Codului Administrativ, „numirea în funcție a administratorului public se face prin dispoziția primarului, care are ca anexă un contract de management; contractul de management se încheie între primar și administratorul public pe durată determinată. Durata contractului de management al administratorului public nu poate depăși durata mandatului primarului în timpul căruia a fost numit.

Eliberarea din funcție a administratorului public se face prin dispoziția primarului și intervine în următoarele situații: în situația în care durata contractului de management a expirat; în situația în care administratorul public nu își îndeplinește obligațiile stabilite în sarcina sa prin contractul de management.”

Așadar, după câștigarea noului mandat de primar, Emil Boc va trebui să decidă dacă îl va mai plăti sau nu pe Gheorghe Șurubaru cu circa 2000 de euro pe lună, pentru a ocupa funcția de administrator public (aparent, fără activitate).

Atribuțiile și responsabilitățile administratorului public ar fi fost multe, însă în spațiul public, în ultimii 4 ani, s-a auzit puțin, spre deloc, de activitatea city managerului Gheorghe Șurubaru.

Nici măcar Google nu a auzit de activitatea administratorului public, fiindcă la căutarea după cuvintele cheie „activitate administrator public Gheorghe Șurubaru”, nu ne oferă niciun rezultat concludent.

Dacă ne uităm pe pagina de Facebook a administratorului public al municipiului, putem vedea că activitatea principală a lui Șurubaru constă în a da share postărilor lui Emil Boc. În ultimele 5 zile, Gheorghe Șurubaru a dat share la 5 postări.

Dat fiind caracterul „discret” al activității lui Gheorghe Șurubaru, am putea trage două concluzii: ori că Șurubaru muncește, iar cu rezultatele muncii sale se afișează doar Emil Boc, ori că nu face nimic și doar share-uiește munca lui Boc, pentru a își arăta loialitatea și pentru a da impresia că muncește. Oricum ar fi, pentru circa 10 000 de lei pe lună, Gheorghe Șurubaru nu iese în pagubă.

Adauga comentariu