Ignorat de Primărie, Canalul Morii este readus la viață, pe bucăți, de voluntari

Canalul Morii este ignorat de ani de zile de către Primărie. Doar o mică parte a fost curățat și amenajat, în zona centrală. Despre situația dezastruoasă a Canalului Morii, Ziar de Cluj a scris nenumărate materiale, fără ca cineva din administrația publică locală să se sensibilizeze. De cel puțin șapte ani, Primăria promite că va amenaja Canalul Morii.

Este inutil să vă mai spunem că nu s-au concretizat poveștile frumoase ale șefilor din administrația publică. În 2011, pe vremea lui Sorin Apostu, s-a amenajat porțiunea dintre strada Regele Ferdinand și Piața Mihai Viteazul. Pe acel segment urmau să fie puse și terase, dar nu au mai apărut, deși au trecut șapte ani.

Dacă cei care conduc orașul dorm și întorc capul de la adevăratele probleme ale locuitorilor, ONG-iștii și voluntarii încearcă să rezolve ei ceea ce Primăria nu are chef sau nu poate să facă. De exemplu, duminică, o mână de activiști au amenajat un mic spațiu de recreere în zona Parcului Farmec – au montat mese, scaune, au vopsit în galben balustrada de pe malul Canalului Morii.

Tot ei au montat ieri un pod, din lemn, peste Canalul Morii pentru că primarul Emil Boc nu a considerat necesar acest lucru. Podul leagă acum străzile Gorunului și Iazului. În urmă cu câțiva ani, locuitorii din zonă au trimis sesizări către Primărie pentru modernizarea și prelungirea străzii Gorunului, dar s-au lovit de aceeași indiferență cu care ne-a obișnuit conducerea orașului.

Proiectul se numește Verde pe Canalul Morii și a fost pus în practică de o echipă de tineri, din care fac parte, printre alții, Larisa Bucatariu, Iunia Buricescu, Ana-Maria Cosma, Anda Gheorghe, Edith Heczei, Alexandra Lucaci, Anca Moldovan şi Miruna Moldovan. Piesele de mobilier au fost realizate de Asociația Studenților Arhitecți din Cluj, iar spațiul a fost amenajat pe baza ideilor celor care locuiesc în zonă.

Pentru proiectul realizat, le acordăm Jos Pălăria tinerilor din proiectul Verde pe Canalul Morii și  Asociația Studenților Arhitecți din Cluj!

Comentarii

mica

07.05.2018 12:55

de trece @Mica podetul, poate ajunge la borcanul de Xanax. Dar noi stim ca e grasa de duduie podul. Atat de grasa ca nici pe Calea Turzii n-o mai primesc de frica sa nu o aplatizeze. 

mica

07.05.2018 13:47

hahahahahaha, Xanax-ul e discriminare?

Adauga comentariu