“Ieși afară, nesimțitule!” – replică dintr-o "scenetă" din ședința de Consiliu Județean, care mai avea puțin și se lăsa cu sânge - VIDEO

Finalul ședinței de Consiliu Local s-a transformat într-un circ cu urlete, înjurături, amenințări cu demiterea din funcție și jigniri. Protagoniști au fost Daniel Tămaș, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj și Alin Tișe, președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, care de câțiva ani scot fum pe nas când se văd. Declicul celor doi a fost o informare despre desființarea a trei posturi de director din cadrul DGASPC, inclusiv cel de director economic.

Daniel Tămaș a afirmat că Dana Cătărig (nevasta lui Horațiu Cătărig, fost consilier județean), directorul economic, a fost angajată ilegal deoarece nu are studii economice, ci studii juridice. În acel moment, Alin Tișe s-a întrebat cine preia direcția economică? Iar propunerea lui Tămaș a  fost ca el să preia atribuțiile de director economic.

“Și dumneavoastră aveți studii de specialitate? Ați spus că doamna Cătărig ocupă ilegal această funcție pentru că nu are studii de specialitate, iar acum prin organigramă dvs vreți să luați serviciul financiar contabil, să îl duceți la dvs care, de asemenea, nu aveți studii de specialitate”, a spus Tișe.

“Puneți un director economic, cu studii economice”, a replicat Tămaș.

“Dumneavoastră ne propuneți astăzi să treacă acest serviciu de la o doamnă care era ilegal angajată...”, a continuat Tișe.

De aici încolo, a urmat un dialog din care pe alocuri nu se mai înțelegea nimic, cei doi vorbind unul peste altul, pe un ton ridicat ca să se acopere și să se facă auziți.

Dumneavoastră, domnule Tișe ați angajat-o în 2011, pe baza prieteniei. Am documentele de concurs, cum puteți să mă păcăliți în halul acesta? Pe doamna Brad ați dat-o afară în 2009, ați făcut trafic de influență. Și ați adus-o pe doamna Cătărig director juridic fără să aibă studii de specialitate.Am documentele de concurs că a ajuns director juridic fără să aibă studii. Cum puteți să mă păcăliți în halul ăsta? Dumneavoastră ați dat-o afară pe doamna Brad, în 2009, eram acolo când v-ați traficat influența. Ați dat-o afară pe doamna Brad în martie și în vară ați pus-o pe doamna Molnar și ați adus-o pe doamna Cătărig apoi ca director juridic. Să vă fie rușine că de doi ani nu ați venit în niciun centru. Domnule Secară, de câte ori ați venit într-un centru? Să vă fie rușine că habar nu aveți ce se întâmplă în instituția asta”, a spus Daniel Tămaș.

Dumneavoastră să vă fie rușine”, a replicat Tișe.

Habar nu aveți să conduceți instituția asta”, a punctat Tămaș.

Ești un nesimțit!”, a spus Tișe.

Dumneata ești un nesimțit! Aveți grijă la ton, vedeți că eu nu sunt Mătușan sau cei de la partid. De doi ani de zile vă bateți joc de instituția asta, du-te domnule și  vezi-ți de treabă...Nesimțire crasă, ați furat cât ați putut și ați traficat influență”, a afirmat Tămaș.

Ieși domnule afară!”, a urlat Tișe.

A venit apoi și replica unui consilier județean: “Ieși afară, nesimțitule! Ieși afară, domnule!”.

Daniel Tămaș a ieșit din sală, extrem de nervos.

Să vă fie rușine, domnilor! V-ați bătut joc de instituția asta de doi ani de zile, nici nu știți ce votați. Ați traficat cât ați putut instituția, dar nu mai puneți voi mâna pe instituție, să țineți minte!”, a spus Tămaș.

Printre replici și certuri foarte agresive verbal, la un moment dat Tămaș a avut o pornire să plece la atac fizic spre Tișe, dar și-a înfrânat pornirea.
După ce Tămaș a ieșit din sală, Tișe a propus demiterea lui Daniel Tămaș pentru că asemenea ieșiri ale unui subaltern nu sunt tolerabile. În plus, a insinuat că ar fi nebun Tămaș.  

În condițiile acestea, foarte clar mă gândesc să propun un proiect de hotărâre și să propun sancționarea directorului și destituirea de îndată. În asemenea situații nu cred că putem să funcționăm. Domnul respectiv, care a venit pus politic, prin urmarea faptului că doamna Molnar a fost obligată să demisioneze ca el să ocupe acest post...E membru de partid promovat. Despre ce vorbim aici? Nici doamna Brad, nici doamna Molnar nu au avut de a face cu partidul din care provin eu. Le-am văzut în momentul în care au preluat aceste funcții. La modul serios îmi pun problema dacă persoana poate, din punct de vedere mintal, să îndeplinească funcția de director. Este incredibil. Deci noi am făcut sesizări, am făcut plângeri peste plângeri, am făcut reclamații, evaluări, dar în astfel de condiții nu putem să funcționăm”, a spus Tișe.

Conflictul dintre cei doi este vechi. Daniel Tămaș a scos la iveală documente care arată o serie de ilegalități legate de finanțare și angajări făcute la DGASPC în timpul mandatului lui Alin Tișe. Acesta din urmă a propus demiterea lui Tămaș, pe motiv că este incompetent, în urma unei evaluări la care a primit punctaj minim. Daniel Tămaş a luat nota 1,5 după ce i-au fost evaluate performanțe profesionale pe anul 2016.

Încă de când s-a instalat în funcţie, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, i-a cerut în nenumărate rânduri demisia directorului DGASPC Cluj, Dan Claudiu Tămaş, pentru mai multe nereguli pe care susține că le-a descoperite în instituţie.

“Eu lucrez de 18 ani în această instituţie, sunt funcţionar public, iar postul l-am luat prin concurs şi nu plec când vrea domnul Tişe. Domnia sa crede că s-au întors vremurile din perioada 2008-2012, când oamenii erau daţi afară pe considerente politice”, spunea în urmă cu puţin timp directorul DGASPC, Daniel Claudiu Tămaş.

Acesta ocupă postul de director de trei ani şi spune că nu mai are calitatea de membru PSD.

Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli la DGASPC Cluj în 2016. Raportul a scos la iveală faptul că banii pentru copiii instituționalizați au fost cheltuiți cu hrana unor muncitori, iar Direcţia ar fi făcut mai multe angajări ilegale.

“Urmare a analizei situației concursurilor organizate în perioada 2013-2016 s-a constatat faptul că au fost scoase la concurs un număr de 18 posturi și au fost ocupate 34, rezultă că 16 persoane au fost angajate cu încălcarea prevederilor legale prin dispoziția directorului DGASPC Cluj, în condițiile în care persoanelor în cauză au fost declarate respinse la concursurile la care au participat, iar în unele situații posturile scoase la concurs nu erau vacante”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

Comentarii

Nagy Varosh

19.02.2018 22:33

Ăștia toți niște incompetenți parveniți au ajuns pe liste în urma șpăgilor virate la șefwții partidelor și ai găștilor. Oare nu Tishe i-a făcut loc de consilier al directorului aeroportului prin trafic de influență fostului polițist Păcuraru, ăla prins de ANI cu plus 200mii lei în afara veniturilor declarate ? A fost executat silit milițianul sau a plătit de bună voie din șpăgi? Întreb deci nu-i calomnie !

NT

20.02.2018 08:43

Tișe nici usturoi nu a mâncat nici gura nu- pute? Sa-mi spună, vă rog cineva dacă în tot județul Cluj, opoziția e din hârtie sau e pe hârtie. Eu am impresia ca e din hârtie și PD-L-ostii o folosesc ca ... 

Un Clujean

11.04.2018 13:43

..............hartie de sters la popou !!!!!

pop

20.02.2018 08:58

Lui Tise nu ii este rusine sa MINTA?????? Molnar a fost clar sprijinita de Tise si alti fosti membrii PDL , inclusiv de la Gherla pt numeroasele servicii pe care aceasta le+a facut partidului. Este un mincinos penibil. Nu se angaja nici femeia de servici fara interventia LUI , cand era Molnar directoare . . PE DE ALTA PARTE TAMAS A FACUT EXACT LA FEL SI A ANGAJAT SI ANGAJEAZA SI PROMOVEAZA DOAR PILE DE DIFERITE FELURI . DOAR ZILELE ACESTEA TRIMITAND PLUTONUL- BANC, COMAN, DRAGOS, CARE PARTICIPA  IN COMISIILE  DE CONCURS LA BUCURESTI , SI+A ANGAJAT PUPILA SEF SERVICIU RESURSE UMANE , INDIVIDA NEAVAND NICI IN CLIN NICI IN MANECA CU DOMENIUL SI O ALTA PUPILA A ...UNUI OM POLITIC PSD SEF SERVICIU BUGET FINANTE. Concursuri cu dedicatie .SE PARE CA NIMENI NU-L POATE OPRI . Tise si Tamas sunt exact pe acelasi calapod. 

pop

20.02.2018 09:00

Ce linistit sta Vakar , el stie ca vacantele in care il ducea cu masina  INSTITUTIEI TAMAS , NU POT FI UITATE....

ddd

20.02.2018 09:12

cand te gandesti ca la "astia" ajung impozitele noastre te apuca depresia....

solomon

20.02.2018 09:18
Mai mergi in sula Tise, ca esti un hot si un parvenit ordinar! Ajunge! Boc, pune-l la punct ca i s-a urcat la cap sefia!

tuchi

20.02.2018 11:29

Fabinca e suparata ca nu o mai ''iubeste'' Tamas, acuma trebuie sa si ''verse'' iubirea pe iepuraș...

tuchi

20.02.2018 13:25

Fabianca

Gabitza

20.02.2018 21:31

Nu mai are nici iepure!!! Deci i a rămas morcovul))

Rrrapsod

20.02.2018 12:27

Giacardea, cardea, Gialino mura, Gialino mura,Ce misto... PDLie rai, rai care eraiCaravanserai....

armani

20.02.2018 13:37

tise n-are bani d'un costum mai.de.doamne ajuta?
tineti sedintele duminica dupa beserică
fereasca sfantul ce mârlan in treling
presedinte dă consilu judeţan in capitala transilvaniei

Emilut

20.02.2018 19:43

Pozitia de stăpân a dl. Ti se nu face cinste CJ. Faptul ca nu stăpânește limba romana, este îngrijorător. Sfatuitorii se pare ca sunt asemeni lui. Dacă legiuitorul spune că vor fi directori adjuncți, cat de isteț trebuie sa fi sa ajungi la concluzia ca nr. minim este 2? Dl. Tise are studii economice? Sau nu are in subordine compartiment economic? Este de bun simt propunerea dl. Tamas de simplificare a schemei de personal. Are curaj, dar sa nu uite ca adversarii sunt lipsiți de scrupule. Succes dl. Tamas. Se pare ca dominați partea adversă.

Gabitza

21.02.2018 00:48

Domnule tamas ati dat dovada de mare curaj în fata acestui om..sa aveți succes în toate demersurile și scapati de leprele ce va inconjoara...acele specimene nu au ce cauta în echipa dvs de lucru, plus ca nu dau 2 lei pe specialiștii care muncesc din greu pentru a face viata mai frumoasa acelor suflete necajite de copii instituționalizați!!! Rușine sa le fie ca au tupeul sa și scuture moaștele în fata atâtor oameni și sa cerșească o funcție de conducere pe care nu o merita de nici un fel!!!!asa ca stimata doamna Fabian puteți sa va închideți în birou și de pe o funcție de execuție și poate un teren în pata rât v ar ajuta sa înțelegeți mai bine aceasta meserie de asistent social!!!

GOGU

21.02.2018 08:45

Tise extrem de mincinos cand spune ca nu o cunoaste pe Fabian sau pe Molnar. Le cunoste extrem de bine pt ca EL le-a promovat in functii , pt ca mai apoi acestea sa execute comenzile. Fina lui Tise , Catarig ,- oare nici pe ea nu a cunoscut-o cand a pus-o director economic????

Gabitza

20.02.2018 21:32

Morcovul îl servește de acum

Gabitza

20.02.2018 21:34

Iepurașul nu mai este.a rămas doar morcovul ul pt distinsa blonda

Oli

21.02.2018 18:20

Oare a facut pomana iepurelui sau o va face odata cu cea a scaunului?  

Paunele

21.02.2018 07:08

Paunele esti tot maaai jalniiccc !Lasa-l pe Tamas ca e un om fain cinstit si drept mergi si vezi drumul de la Marisel daca tot ai atata timp liber.Cand sapi groapa altuia pici tu si noi asteptam sa iti vedem cadea cu gratie doar scaunul acela e de tine Paunele!!

#REZIST

21.02.2018 09:13

Tamas si Tise - tusea si junghiul banilor judetului Cluj. Cat a ajuns costul pentru un amarat de beneficiar la voi? Ce fac pentru amaratii de batrani si copii aproape 1400 de salariati? De ce e nevoie de director la director la director si sef la sef la sef? Cati din cei 1400 fac efectiv asistenta sociala sau protectie a copiilor si cati plimba hartii de colo-colo sau nici macar atat pentru salarii realmente nesimtite? Ce Directie Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului? Nu!!!! Voi sunteti Directia Generala de Asistenta a PSD-ului si de Protectie a Coruptilor. Calca-v-ar DNA-ul pentru tot ce ati facut si faceti!!! Daca ar ramane in institutia voastra doar cei care sunt competenti si necesari ar bate vantul prin curte si ar ramane un munte de bani pentru amaratii de beneficiari. Nu stiu cat va mai suportam cu manariile si afacerile voastre pe banii nostri. Sa va fie rusine ca in loc sa faceti ceea ce ar trebui si pentru care sunteti platiti regeste multi dintre voi, va injurati si va dati in spectacol ca la usa cortului sau uneori si mai rau. DNA- sa vina sa va ia!!! #REZIST !!!

#Rezist

22.02.2018 10:49

Domnul Tise, dupa ce veti cadea in gratie mai mergeti sa beti whiskey? Va asteptam caderea in gratie!

oshikuru (renum...

05.04.2018 17:12

astia sunt generatia de kkti de la si dupa 1989. Atata incompetenta si nesimtire nu s-a vazut la nivel de prefectura si nu numai la prefectura. Tise si Boc parca s-au facut stapani peste Cluj si se cred infailibili . Domnilor,Clujul arata jalnic si din interior dar si din exterior. De sus,arata catastrofal. Voi astia  ,edilii orasului,sunteti primii vinovati. Daca piticul Tise mai face o sedinta de genul scandal sau circ,am sa il prind pe strada si am sa-l urechez.Maine vin la prefectura si il tund la zero  si am sa-l si spal sa se ami albeasca nitel ca arta ca un puradeu tuciuriu facut din laba si aruncat in...

Adauga comentariu