Ieri îşi dădeau în cap, azi îşi declară dragoste eternă. Cum îl criticau actualii colegi de partid pe Emil Boc

Primarul Emil Boc era aspru criticat în urmă cu trei ani de către actualii colegi de partid, ieri aflaţi în coaliţie cu PSD-ul în USL. Atacurile la acea vreme erau direcţionate pe problemele cotidiene ale municipiului Cluj-Napoca. Printre reproşurile adresate edilului se regăsea starea impracticabilă a străzilor din oraş în timp ce primarul era mai preocupat de a iniţia un Harlem Shake în centrul municipiului.

La sfârşitul lunii februarie 2013, aflat în opoziţie, consilierul local Doru Stoica, împreună cu colegii liberali, a făcut o inventariere a străzilor cu probleme din municipiul Cluj-Napoca. În acest sens, Stoica a pus la dispoziţia angajaţilor Primăriei şi a primarului Emil Boc un Plan Urbanistic al Gropilor din oraş. Liberalul i-a arătat lui Boc faptul că oraşul este plin de gropi în care cetăţenii îşi distrug maşinile, criticându-l pe acesta că este mai preocupat de a iniţia un Harlem Shake în oraş decât să rezolve problemele stringente ale cetăţenilor. Totodată pentru managementul defectuos al planului de modernizare a străzilor din Cluj-Napoca consilierul PNL cerea demisia directorului tehnic al Primăriei, Virgil Poruţiu.

"Noi îi punem la dispoziţie imaginile. Inventarul gropilor din zonele centrale mai circulate totalizează peste 450 de gropi şi va fi înaintat Direcţiei Tehnice a Primăriei. Aşteptăm ca Primăria să ia măsuri în acest sens. Solicităm în mod public o informare pentru fiecare stradă prezentă în Planul Urban al Gropilor care să conțină data ultimei asfaltări, dacă mai este sau nu în garanție și firma care a executat lucrările de asfaltare. De asemenea, solicităm demisia de onoare a Directorului Tehnic din cadrul Primăriei Cluj-Napoca în subordinea căruia se desfășoară activitatea de modernizare și întreținere a străzilor. Am făcut sesizări privind asfaltările făcute pe timp de ploaie și nu am primit nici un răspuns. Este o batjocură la adresa banului public. Străzile sunt asfaltate în condiții improprii, iar după 6 luni clujenii plătesc alți bani pentru aceleași lucrări. Vrem să știm dacă acest lucru se face intenționat sau din neștiință. Dacă directorul tehnc este informat asupra acestei situații și dacă a luat vreo măsură", a atras atenţia Doru Stoica în februarie 2013.  

Ulterior scindării USL şi a  fuziunii PNL-PDL, Doru Stoica, pe motiv că a avut curajul de a-l  criticat pe "etenul primar", nu s-a mai regăsit pe listele de consilieri locali la alegerile din 2016, în timp ce o bună parte a celor 450 de gropi  de pe străzile din centrul municipiului Cluj-Napoca au rămas neacoperite.

Adauga comentariu