Ieri în Ditrău, azi în Gilău! Extremiștii din România cer expulzarea vietnamezilor din Cluj

După mediatizarea cazului vietnamezilor din Gilău, acuzați că au furat un câine pe care apoi l-ar fi mâncat, extremiștii din România cer expulzarea tuturor imigranților vietnamezi din localitate. Vorbim despre o asociație de extremă dreaptă, lansată în Germania, în urmă cu aproape 7 ani și care promovează rasismul mascat sub ideea de etnopluralism. Acest concept a fost preluat de la Noua Dreaptă franceză care prin „etnopluralism” înţelege conservarea elementului etnic autohton în cadrul statelor europene naţionale, omogene.

În cazul vietnamezilor, Asociația Comunitatea Identitară România folosește ca argument pentru expulzarea imigranților din Gilău faptul că violența împotriva animalelor este pedepsită prin lege. De fapt sub grija față de animale se ascunde un puternic mesaj xenofob.

„Violența împotriva vietăților e pedepsită în România cu închisoare sau cel puțin cu amendă penală. Considerăm torturarea sau uciderea animalelor de companie o manifestare primitivă și barbară, ce nu are ce căuta în societatea noastră. Acum că numărul imigranților non-europeni este în creștere, oare asta vor vedea românii în spațiul public, asiatici ce măcelăresc animale de casă sau sălbatice în mod ilegal, cu scopul de a le consuma? Iar asiaticii sunt printre cei mai „civilizați” imigranți. La ce să ne așteptăm de la africani, arabi, pakistanezi sau indieni? Răspunsul ni-l dau marile orașe din vest: atentate teroriste, revolte, incendii, crime, furturi, violență contra autohtonilor, violuri, pedofilie, trafic de droguri, prostituție forțată și comportament necivilizat”, au transmis reprezentanții asociației, într-un comunicat de presă.

Potrivit rfi.ro, adepţii „etnopluralismului” definesc etniile în conformitate cu „biologismul” promovat şi de către nazişti, adică, etniile sunt definite în conformitate cu originea şi cultura lor tradiţională. Influenţele „alogene” sunt considerate drept un pericol pentru propria cultură şi identitate. Reacţia faţă de acest „pericol” se manifestă prin diverse forme de xenofobie. „Etnopluraliştii” evită, în general, să folosească termenul de „spaţiu vital” („Lebensraum” - fiind un concept compromis de nazişti), folosind formula eufemistică despre: teritoriile moştenite de către popoare.

Aceste idei apar și în comunicatul de presă transmis de Comunitatea Identitară România care pur și simplu susține că „imigranții din afara Europei sunt incompatibili demografic, cultural, economic, social și spiritual cu civilizația noastră, iar acceptarea prezenței lor va duce la distrugerea României și a Europei”.

Mai mult, aceștia doresc promovarea natalității prin susținerea de către stat a familiilor de români cu mulți copii.

Citește și:

Angajații vietnamezi de la Puiul Regal au tranșat și prăjit un câine furat de la Castelul Banffy

Adauga comentariu