IEI UN BAN, DA' STAI DEGEABA

Munca, această sperietoare de români. Munca, această maladie la care suntem imuni. Munca, acest defect al vieții. Nu suntem prieteni cu munca și pace. Poate nici alte popoare nu-s cele mai mari fane muncă, dar au descoperit secretul incredibil că, dacă muncești, nu mori de foame. Noi suntem morți de foame, dar tot nu ne place munca.

În România sunt undeva la 250 de mii de asistați social. Plus-minus. Mai mult plus decât minus. Mulți dintre ei chiar au nevoie de un venit minim garantat de stat. Dar o bună parte dintre ei ar fi apți de muncă, dar îi cam încurcă treaba asta cu pus osul.

Citez dintr-o știre din martie 2019, de pe digi.24.ro: „Tot mai mulţi asistaţi social pierd ajutorul social pentru că... refuză să muncească sau să se înscrie la cursurile de recalificare. În Dolj au fost tăiate, anul trecut, ajutoarele sociale pentru 90 de beneficiari ai legii venitului minim garantat pentru că au refuzat locurile de muncă puse la dispoziţie. Mulţi dau vina pe probleme de sănătate sau pe lipsa studiilor, însă, în realitate autorităţile locale spun că lenea ar fi motivul real pentru care nu vor să muncească.”

Dacă aș fi în locul acestor oameni, aș fi un mare fan al nemuritului de foame. Dar se pare că, într-un mod bizar, lenea învinge chiar și foamea. Să nu subestimăm niciodată puterea miraculoasă a lenei. Lenea este fundația pe care s-au ridicat unele dintre cele mai mari invenții ale omenirii. Lenea a tras după ea planeta spre evoluție. Lenea e bună, dar nu și atunci când n-ai după ce bea apă. Totuși, la noi lenea și foamea trăiesc într-o simbioză perfectă.

În 2018 a fost modificată legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Noul act normativ prevede că, dacă ești asistat social și refuzi un loc de muncă, rămâi fără banii de la stat. Credeți că asta i-a speriat în vreun fel? Neee, se descurcă ei cumva, doar sunt români!

În octombrie 2019, obiectivdesuceava.ro scria că peste 700 de suceveni au rămas fără venitul minim garantat pentru că au refuzat munca în folosul comunității.

Tot în octombrie anul trecut, realitateadesalaj.ro că peste 660 de sălăjeni au rămas fără banii de la stat tot pentru că nu i-a prea coafat munca.

Iar stirileprotv.ro ne dădeau, tot anul trecut, o imagine la nivel național: 20 de mii de români au fost tăiați de la ajutoarele sociale pe motiv de nemuncă.

Dar cei mai tari sunt unii de la Ploiești, care nu doar că n-au vrut să muncească, dar au și protestat că au fost scoși la muncă.

„Mai multe persoane din categoria asistaţilor social au ieşit în stradă, marţi, protestând în faţa sediului Primăriei Ploieşti, faţă de decizia noului edil al oraşului, Andrei Voloșevici, de a-i coopta pe beneficiarii de ajutoare sociale în programul de curăţenie generală început în oraş după alegeri. Edilul le-a transmis nemulţumiţilor că dacă vor refuza să muncească le vor fi sistate plăţile, conform legii.”, scrie g4media.ro.

Băi, trebuie să recunosc că oamenii ăștia au închis masa. Și dacă tot suntem acolo, propun să închidem și țara, că nu mai avem vreo șansă să prindem din urmă Germania cu un popor care protestează împotriva muncii.

Și mai românesc e motivul pentru care distinșii și delicații trântori pe banii statului au refuzat munca: au zis că au probleme de sănătate și nu li se pare normal să fie scoși la muncă împreună cu angajații de la salubritate.

Voi tot cu munca, tot cu munca, amatorilor? Nu facem și noi niște proteste la job-urile noastre? Problema e că noi am rămâne fără job, dacă am protesta, spre deosebire de acești leneși de lux.

Au protestat, bă, AU PROTESTAT! N-ai cum, efectiv n-ai...

Adauga comentariu