Idei de iarnă pentru copiii clujenilor - topul celor mai tari locuri de petrecere a timpului liber pentru copii

În perioadele cu temperaturi ridicate, copiii își pot petrece mult timp afară, dar iarna este o adevărată provocare pentru părinți să îi mențină activi pe cei mici.

Părinții care vor să îi scoată pe copii din rutina jocurilor pe tabletă, telefon sau calculator pot opta pentru una din multitudinea de oferte existente în Cluj-Napoca. Din punct de vedere al ofertelor de petrecere a timpului liber într-un mod activ, municipiul stă foarte bine.

Vremea rece și capricioasă îi pune în dificultate pe părinți când vine vorba de activități pe care le pot face iarna copiii, în afara casei. Mersul în parc sau la patinoar poate fi o plăcere dar și o provocare pe timp de iarnă. Sălile de sport și de escaladă se întrec în oferte de prețuri, însă pentru copiii mai puțin sportivi și pentru cei micuți, părinții caută alte opțiuni, de preferat indoor, în afara celor clasice.


Cluj 100% a realizat o selecție a celor mai interesante locuri din oraș unde joaca și distracția sunt garantate pentru copii, indiferent de condițiile meteo.
Centrul Playful Learning din cartierul Gheorgheni, strada Tache Ionescu, oferă ateliere de lucru, cursuri, programe educaționale, dar și petreceri. Cei de la centru promit jocul și râsul drept ingrediente principale în activități și folosesc jucării realizate manual în atelierul propriu. Copilul poate rămâne peste zi la centru sub supravegherea atentă a educatorilor, dar și părinții au opțiunea să fie partneri de joacă la atelierul ,,Distracție în familie”. Jucăriile lucrate la atelierul centrului pot fi luate acasă contra unei sume decente.

Cel mai mare loc de joacă din oraș

În incinta centrului comercial Vivo, se află o atracție irezistibilă pentru micuți: un castel uriaș gonflabil unde copiii se pot distra alături de prietenii lor, în timp ce părinții beau un ceai cald sau fac cumpărături. Happy Park, în condiții de siguranță maximă, îi ține ocupați pe copii cu tobogane, cuburi de construit mari și un labirint supraetajat. Și în Iulius Mall există un loc de joacă pentru copii, foarte apreciat de copii și de părinți.

Copiii la Palat

Copiii de toate vârstele, de la 5 la 18 ani, se pot înscrie gratuit la Palatul Copiilor situat în centrul orașului. De luni până sâmbătă se fac activități după-masa. Copiii sunt învățați să cânte la instrumente muzicale în grupe de câte 5 elevi, dar oferta Palatului nu se oprește aici. Dincolo de porțile lui, profesorii îi îndrumă prin tainele limbilor străine: cultură și civilizație engleză, italiană, germană, franceză și spaniolă. Niciun talent artistic nu este neglijat la Palat. Cercurile de lucru includ chiar și design vestimentar și ambiental, teatru, redacție de presă-cenaclu literar, sculptură ceramică.

Muzeul Copiilor

Ideea a pornit de la americani și este alternativa la locurile clasice de joacă. Locul este destinat copiilor cu vârste între 6 luni și 12 ani și se numește Exploratoriu.  Zonele de joacă sunt împărțite în două. În partea din față, copiii se pot juca de-a doctorul, bucătarul și alte jocuri de rol și li se dă pentru asta jucării adecvate: truse, magazine alimentare, bucătării, măsuțe de lemn etc. În spate, copiii pasionați de construcții se pot juca cu diferite cuburi. Există și o zonă de citit care e amenajată în stil Montessori, dar atracția Exploratoriului o reprezintă mini-teatrul amenajat unde copiii pot îmbrăca costume de pompieri, prințese, eroi sau doctori. Ca să justifice numele muzeului pentru copii, organizatorii au pus diverse exponate din sfera științelor exacte. Ce nu vă veți aștepta să vedeți la Exploratoriu este o pereche drăguță de...cameleoni vii.

Adauga comentariu