Iată ce vor mânca clujenii la prânz, la Memo 10. Alimente ţinute în praf, descoperite

Memo 10 a scăpat de incendiu, însă nu ştim dacă ar scapă de o amendă de la DSVSA şi DSP. Cum nu iese fum fără foc, Ziar de Cluj a încercat să afle de unde a pornit incendiul care a avut loc aseară la subsolul clădirii în care funcţionează restaurantul primăriei, Memo 10.

Am intrat în gangul de lângă restaurant. Pubele pentru fracţie umedă, pubele pentru fracţie uscată, deşeurile puse regulamentar în pungi.

Am mai făcut doi paşi şi, brusc, ni s-a tăiat orice poftă de mâncare.

Mai multe recipiente cu alimente erau lăsate pe o bancă, afară, neacoperite.

Varză murată tăiată, varză proaspătă tăiată, plus nişte recipiente murdare care stăteau laolaltă, cuminţi, pe băncuţă.

O locatară a ieşit la plimbare cu câinele Husky. Acesta nu a apucat să îşi bage botul în varză datorită vigilenţei stăpânei, însă dacă aceasta ar fi vorbit la telefon sau ar fi fost neatentă, câinele ar fi făcut "controlul tehnic de calitate" al mâncării.

Femeia ştia că a fost un incendiu, însă nu a ştiut să spună cât de mare, deoarece nu a văzut nimic, iar pompierii au fost destul de discreţi.

Compania care ridică deşeurile din zona centrală, Rosal, a precizat că nu au o ora fixă la care ajung la o anumită adresa, depinzând foarte mult de condiţiile de trafic, de cum sunt lăsate maşinile parcate neregulamentar, de ce cantitate au de adunat.

"În mod normal, cetăţenii au obligaţia de a lasă la poartă sau în gang deşeurile, însă noi ne dorim să împăcăm pe toată lumea, să fie bine. Băieţii au chei de la porţi, că să nu între musafiri nepoftiţi, dacă lasă oamenii porţile descuiate, astfel încât să ne mişcăm şi noi rapid, să fie şi ei mulţumiţi", ne spune un reprezentant Rosal.

În ceea ce priveşte gunoaiele care au luat foc, directorul de producţie al companiei de salubrizare susţine că, atât timp cât nu au fost scoase din subsol spre a fi aruncate, nu intrau în atribuţiile sale.

Intorcandu-ne la varza noastra, pe trotuarul din fata restaurantului se vede ca varza a fost adusa de dimineata.

 

Restaurantul si-a reluat activitatea, iar clujenii vor manca la pranz din alimentele tinute necorespunzator, in praf.

 

 

Iar despre gunoaiele depozitate in ganguri, Ziar de Cluj a mai scris. Si chiar a aratat pericolul pe care acestea il reprezinta.

Comentarii

Dan

20.01.2017 21:50

Intrati inauntru in incaperea cu mese de sus, sa vedeti igrasie pe tavan.

Adauga comentariu