Iarna se numără picioarele rupte – o feerie pentru viceprimarul Dan Tarcea

Un simplu telefon la „Urgenţe” l-ar fi lănurit şi pe viceprimarul Dan tarcea cum e cu iarna feerică de la Cluj: de când a început să ningă, au crescut cu 200% cazurile de luxaţii, entorse şi fracturi. O adevărată feerie, nu, bătrânelul sau bătrânica cu fractură de şold din cauza mizeriei de deszăpezire nefăcute la timp şi corect de către amicii politici ai municipalităţii?

La oraş iarna nu-i ca pe uliţă!

În orice caz, alegaţiile viceprimarului („Așa iarnă frumoasă nu am avut de multă vreme, orașul este feeric”), după două zile de haos, nu au scăpat netaxate. Ce să faci cu un viceprimar izbit brusc de poezie, în loc de administraţie? Îi scrii o poezie, s-o citească la căpătâiul celor de la Ortopedie.

Florin Moldovan, fostul nostru coleg de la Ziar de Cluj, rescrie pe pagina sa de Facebook, special pentru acest sezon, „E o toamnă nebun de frumoasă la Cluj”.

„În lumina ultimelor declarații ale oficialităților clujene, cred că acest bine-cunoscut poem feeric de toamnă merita și varianta de iarnă:

Ascultă cum cântă întâiele zăpezi,

dezmăţ de troiene e-n copacii ursuji;

acum îți poți pierde viața pe străzi; fără glume!

e iarnă nebun de frumoasă la Cluj!

Acum bate-n planetare o bordură regală,

din vechi promisiuni ale viceprimarului vocabule ies,

e de-un ceas la radio când oraşul în haina-i mortală

începe să cânte «sumus dum iuvenes!»

O lumânare poţi purta noaptea asta pe umăr,

poţi iubi, poţi vorbi cu prietenii pe ultimul drum duşi,

poţi uita troienele care se-adună la număr;

e iarnă nebun de frumoasă la Cluj!”

Cum ziceam, iarna, la oraş, nu-i ca pe uliţă, la sate!

I-am pregătit şi noi viceprimarului care are impresia că dacă-i este supus lui Boc are să-i ia locul, nişte imagini elocvente despre feeria de care au parte clujenii pe străzile prost administrate ale municipiului. Poate se apucă de treabă.

Adauga comentariu