Iarna pe uliță – în cartierele Clujului avem piste de biciclete, dar nu avem asfalt!

Grație Primăriei Cluj-Napoca, instituție condusă de 12 ani de Emil Boc, în cartierele Clujului avem acum piste de biciclete, cu toate că nu există peste tot asfalt. Într-un material anterior am arătat cum, în cartierul Între Lacuri, pe două străzi foarte aglomerate (Mureșului și Oltului), municipalitatea a amenajat piste de biciclete prin separatoare din plastic vandalizate imediat de către clujenii care au arătat astfel că nu aveau nevoie de această amenajare kitschoasă a Primăriei. În aceeași zonă, pe strada Dunării, se află și o uliță sătească ce nu a văzut niciodată asfaltul. În snobismul și în setea de imagine ale celor care conduc acest oraș, se pare că doar pistele inutile de biciclete sunt la modă, nu și asfaltul, care este folosit de la începutul secolului al XIX - lea, devenind deja demodat. 

Astfel arată strada Dunării, în Clujul secolului XXI (și este doar un exemplu, pentru că toate cartierele orașului au parte de asemenea ulițe sătești):

Nici pe strada Galați, aflată în imediata apropiere, după cum se vede în imagini, asfaltul nu este printre prioritățile Primăriei:

În aceste condiții, întrebarea legitimă care se ridică este dacă prioritățile Primăriei coincid cu cele ale oamenilor și, în cele din urmă, care sunt prioritățile clujenilor care merg la vot, din moment ce își aleg un primar care le face piste de biciclete pe străzi vecine cu ulițe neasfaltate.


Comentarii

Andi

19.12.2016 14:33

De strada hameiului ce sa mai spun

Adauga comentariu