Iarna nu-i ca vara: Receptia proiectului pistelor de biciclete se amana pentru luna iunie

Lucrarile pentru trasarea si construirea celor 59 de kilometri de piste de biciclete incluse in proiectul european "Bike-Sharing" nu au fost finalizate nici pana acum, iar acolo unde au fost montati stalpisori prea putini mai stau in picioare. Sistemul prost gandit si si mai prost pus in practica al Primariei Cluj-Napoca s-a prabusit inainte sa fie finalizat. In plus, receptia acestuia de catre municipalitate trebuia sa se faca anul trecut. Acum, oficialii Primariei spun ca sistemul va fi receptionat abia in vara acestui an. 

Inainte de finalul anului trecut, municipalitatea clujeana urma sa receptioneze atat de mult contestatele piste de biciclete. Cele care pornesc de nicaieri si se termina niciunde, in cel mai prost caz intr-un copac, colt de strada, tomberon sau gard viu. Pistele ce nu au fost finalizate nici pana in acest moment, desi politistii locali nu se sfiesc sa imparta amenzi in stanga si in dreapta pentru biciclistii care nu pedaleaza pe ele. Pe pistele folosite drept parcare de prea multi soferi, pe pistele ce nu mai au, de mult, stalpisori ce ar trebui sa delimiteze benzile de circulatie si sa ii apere, atat cat pot, pe cei care aleg sa se deplasze pe doua roti prin orasul comoara. 

Sute de astfel de stalpisori au fost culcati la pamant in prima saptamana de la amplasare de catre soferii Clujului si asa au ramas de atunci. Acum, la cateva luni de la amplasarea lor aleatorie – pentru ca municipalitatea a trasat punctat pistele si nu a mai revenit niciodata sa le completeze – prea putini dintre stalpisori mai stau in picioare. Cu toate aceastea, nimeni nu se grabeste sa ii inlocuiasca. 

“Stalpisorii sunt platiti de firma care care a facut tot sistemul, Viacor. Deocamdata este treaba firmei sa ii inlocuiasca. Receptia o sa se faca anul asta si o sa o aprobam doar daca totul va fi in regula”, spunea, in luna octombrie a anului trecut, Ovidiu Campean, seful directiei de Comunicare, Relatii Publice si Turism din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Astazi, reprezentantii biroului mass-media din cadrul Primariei spun ca receptia pistelor o sa se faca abia la finalizarea proiectului, adica in luna iunie. Pana atunci, cei de la Viacor mai au timp sa termine trasarea pistelor, sa inlocuiasca stalpisorii culcati la pamant si sa se asigure ca drumul biciclistilor nu se opreste, brusc, intr-un tomberon sau intr-un copac. Asta cu toate ca lucrarile la sistem au incetat in urma cu patru luni si ca stadiul pistelor e exact acelasi ca in luna octombrie a anului trecut. 

Adauga comentariu