Iarnă nebună la CFR Cluj! Uite Tesla, nu e Tesla. Între timp, TAS le-a dat clujenilor liber la transferuri. Gigi Becali râde: „Nu se compară cu mine”

Presa vuiește de câteva zile, la auzul veștii că Tesla, companie deținută de Elon Musk, va sponsoriza CFR Cluj cu 30 milioane de euro. Câte ziare, atâtea informații contradictorii. Că nu sunt 30, că sunt 16 milioane, că nu e Tesla că e Electric Visionary Aircrafts.

Electric Visionary Aircrafts, care e tot o companie subsidiară a Tesla, deținută tot de Elon Musk. Cert e că banii vor curge gârlă în conturile celor de la CFR, informație confirmată de CEO-ul companiei EVA, francezul Olivier Le Lann.

„Putem confirma că nu este vorba direct de Tesla, dar prin compania EVA va investi la Cluj, în România. CFR Cluj este un brand important, cu o strategie de succes, o echipă care nu poate fi ignorată de forțele din Europa. Se potrivește perfect pe strategia companiei noastre, ne va ajuta să căpătăm încrederea societății, să fim mai transparenți și mai siguri”, a declarat Le Lann pentru sursa citată.

Mai mult, aflăm că cei de la EVA, specializați în producerea de drone, vor să își facă o fabrică la Cluj. De altfel, cam aceasta e și „combinația”. Cei de la EVA varsă milioane de euro la CFR, în schimb primesc un teren de la CJ pentru a ridica fabrica. Desigur, totul e la nivel declarativ, pentru că negocierile sunt în toi.

TAS le dă voie clujenilor să facă transferuri!

Vestea cea mai importantă vine, însă, dinspre TAS. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis că CFR va putea face transferuri în această iarnă, după ce a suspendat decizia FRF care penaliza CFR Cluj pentru încălcarea principiilor de fair play financiar. 

Veste extrem de importantă, pentru că astfel CFR va putea să și cheltuie zecile de milioane de euro care îi vor intra în conturi. Gigi Becali, puțin în urmă cu informațiile, jubila la auzul veștii că CFR are interzis la transferuri. Mai mult, în stilul caracteristic, patronul FCSB-ului e convins că CFR nu se compară cu el financiar, pentru că el deține fotbaliști pe care îi va vinde cu 100 de milioane de euro bucata, așa cum o face în fiecare zi de când a intrat în fotbal: „În primul rând ei nu pot face transferuri, în al doilea rând, nu că vreau să o luați ca trufie, dar nu se poate compara el cu mine din punct de vedere financiar”. 

La un simplu calcul sumar, cei de la CFR ar avea o sumă de aproximativ 10 milioane de euro în această iarnă de „spart” pe transferuri. Gigi Becali a cheltuit aproximativ 50 de milioane de euro pe transferuri în ultimii 10 ani. 


Adauga comentariu