HUNEDOARA: Dacian Cioloș păstrează în continuare misterul asupra unității la care a făcut serviciul militar. Fostul premier tehnocrat susține că informația este publică, însă nu este așa (VIDEO)

Fostul premier tehnocrat a fost prezent în municipiul Hunedoara unde a susținut o conferință în fața mai multor simpatizanți și membri ai Alianței 2020 USR PLUS. Ocazie cu care a vorbit despre programul cu care alianța de prezintă în fața electoratului la alegerile europarlamentare. 
Dacian Cioloș a răspuns la toate întrebările adresate de reprezentanții presei, cu excepția unei singure întrebări. Cea despre unitatea militară la care a fost înrolat. Deși a fost întrebat de mai multe ori despre acest aspect, liderul PLUS a refuzat să dea un răspuns. A spus că nu-și amintește unde a satisfăcut serviciul militar, ba că informația este publică și cei interesați o pot afla. 
Același răspuns l-a dat și la Hunedoara. Cioloș a spus că nu-și amintește numărul unității la care a făcut armata, deși a fost invitat să facă din prezența sa în Hunedoara un moment memorabil și să dea un răspuns la această întrebare.

„Nu prin asta o să fie memorabilă prezența mea aici, ci prin ceea ce am spus. Armata am făcut-o la Cluj. Nu mai știu numărul unității, nici nu mă interesează, pentru că nu văd ce relevanță are. E o informație publică, nu văd ce relevanță are. Dar dacă asta face memorabilă o vizită, la ce unitate militară am făcut eu armata, înseamnă că România este întoarsă pe dos. Cei pe care îi interesează treaba asta, nu știu cât de interesați sunt de dezvoltarea României, de ceea ce propunem noi și cât de interesați sunt să scormonească în trecut și să scoată tot felul de lucruri pe care apoi să le interpreteze. Deci, asta vă las să o discutați cu cei care sunt interesați de lucru acesta. Cei care sunt interesați pot să afle informația asta. Armata nu am făcut-o pe ascuns, am făcut-o ca orice cetățean român, la o unitate militară din România”, a declarat fostul premier tehnocrat, susținând ferm că este o informație publică. 

Dacian Cioloș a mai precizat că „acționează în spațiul public de mai bine de 10 ani de zile, a fost ministru al Agriculturii, comisar european, prim-ministru și nu a avut nimeni nicio treabă cu unitatea militară la care a făcut armata.”

Deși liderul PLUS susține că nu-și amintește unitatea, potrivit ZIAR DE CLUJ, în urmă cu un an de zile a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care relata că a păzit intrarea pe strada unde dizidenta Doina Cornea era arestată la domiciliu, împreună cu alți colegi. 

Citește și: Cioloş a făcut armata la "Securitate-Miliţie". Cioloş a păzit poarta dizidentei anti-comuniste Doina Cornea. Avem dovada, de pe Facebook, că Cioloş recunoaşte asta, deşi a MINŢIT că nu îşi mai aduce aminte

Adauga comentariu