Huedinul devine Bánffyhunyad! Scor incredibil obținut de UDMR, tremură PNL pentru viitoarele alegeri?

Lumea pare să se fi săturat de PNL în Ardeal, clasicul fief al liberalilor. USR-ul câștigă teren în fiecare localitate, astfel că PNL nu mai e sigură la viitoarele alegeri de nimic

În cazul Huedinului, rezultatele surprinzătoare ale alegerilor parlamentare au venit din partea comunității maghiare. Cei aproape 28% de maghiari din localitate s-au mobilizat exemplar și au votat în masă UDMR (spre deosebire de alți ani când redirecționau voturi spre PNL) și i-au oferit partidului lui Kelemen Hunor un nesperat procent de 23.4%. 

PNL a câștigat alegerile cu 36.01%, însă procentul nu le oferă liberalilor din zonă liniște, în condițiile în care UDMR s-ar putea alia cu USR-PLUS (partid care a obținut 14.21%). Mai mult, primarul Mircea Moroșan nu mai pare sigur de un nou mandat, existând voci în cadrul partidului care se gândesc la un alt candidat pentru funcția de primar la viitoarele alegeri locale. PSD a fost peste media din Cluj, cu 12.12%, urmat de PMP (3.61%), Pro Romania (2.87%), ALDE (1.9%) și Pro Demo (0.33%). În Huedin, prezența la vot a fost de 49.19% pentru europarlamentare și 45,79% pentru referendum. Cetățenii din categoria de vârstă 45-64 de ani au fost prezenți la vot într-o proporție mai mare, raportat la restul categoriilor de vârstă care au votat.

17 persoane au avut nevoie de urna mobilă pentru a vota, iar 572 de oameni au votat pe liste suplimentare.

Adauga comentariu