Diete

Hrana vie si sanatatea

Natura ne-a daruit o multime de feluri de plante, fructe, legume, cereale, care sunt atat de bogate in vitamine, enzime si minerale care ne pot intretine sanatatea. De ce sa ne desprindem de ea, din moment ce si noi suntem un fruct al naturii?

Sunt multi oameni care nu dau atentia cuvenita darurilor naturii si, cand se simt slabiti sau bolnavi, in loc sa apeleze la produsele naturale, dau navala la farmacii si se indoapa cu tot felul de pastile, vitamine si minerale artificiale, realizate chimic, care nu au in structura lor acele principii vii de hrana enzimala, care ajuta organismul sa se dezvolte normal, sanatos si viguros.
Acesti fermenti de natura proteica (enzimele) se gasesc numai in produsele crude, netratate termic; la 38 ºC incep deja sa se deterioreze, pentru ca la 54 º C sa dispara complet.

Scopul hranirii noastre este acela de a da corpului o hrana corespunzatoare naturii sale, si nu pentru pofte, pentru placerea gustului. Sunt oameni care consuma zilnic cantitati enorme de hrana, bucurandu-se ca au ce manca; consumul de friptura cu cartofi prajiti este foarte daunator deoarece se combina proteinele cu amidonul. Iar dupa acest belsug mai toarna vin sau alte bauturi alcoolice, comportament care ii ruineaza sanatatea.

Oamenii care mananca si beau in exces se simt greoi si nu dupa multa vreme vor fi plini de suferinte trupesti, care mai de care apasatoare; organele incep sa cedeze, iar salvarea lor ajunge sa stea in tot mai multe pastille, spre bucuria fabricantilor. Medicamentele agreseaza organismul, ducand la agravarea suferintelor. Singurul ajutor la indemana oricui este hrana vie, preparata dupa retetele din bucataria fara foc.

Produsele naturale hranesc corpul si-l mentin in perfecta stare. Pentru ca efectul sa fie cel dorit, este necesara o perioada de adaptare, de vointa si, mai ales, de dorinta de a consuma alimente naturale, proaspete si cu gust placut. Aceasta hrana minunata este un medicament natural care ne apara in permanenta de orice fel de boala.

Dupa inceperea unui regim de cruditati, de exemplu, vom constata, numai dupa 3-4 saptamani, ca vom fi mai veseli, mai putin obositi, cu mai multa pofta de munca si de viata; totodata dispar depozitele de grasimi, creste rezistenta corpului, chiar daca se depun eforturi mai mari.

Este bine sa retiunem ca alimentatia noastra, prin prelucrarea industriala a alimentelor, pune in libertate aproximativ 80 % substante acide in loc de 20%. Acest surplus de substante acide devin cauza principala a tuturor bolilor, aparand hiperaciditatea constanta, nociva pentru corp. De aceea este nevoie sa consumam hrana care neutralizeaza aceasta aciditate. Iar  singurele produse aproape lipsite de acizi, care pot neutraliza si favoriza eliminarea acizilor depozitati si a reziduurilor din artere, din celelalte vase sanguine si creier, o constituie zaharurile, legumele si cerealele crude, naturale.

Marele avantaj al meselor de hrana vie este ca te simti mult mai usor si nici nu produc sete, care apar in urma consumului de hrana fiarta sau prajita din diferite carnuri cu garnituri de orez, paste fainoase, cartofi, mai ales daca sunt prelucrate cu diferiti conservanti si coloranti chimici.

In hrana vie nu se consuma mai mult de doua feluri la o masa, deoarece nu trebuie sa se amestece proteinele cu amidonoasele, iar la desert ar trebui sa se renunte definitiv intrucat in amestec cu alte preparate dulcele fermenteaza si produce multe deranjamente stomacale.

Supraponderalii, care sufera de “boala poftei de mancare”, pentru a se feri de pericolul obezitatii, trebuie sa isi impuna anumite regimuri alimentare pe baza de legume si fructe timp de 5-6 luni cel putin. Sunt recomandate preparatele de hrana vie din legume si fructe, fiind necesar sa tina un regim cat mai sarac in albumine, zaharuri si lipide.

Bolile de care sufera omul in cea mai mare parte apar ca urmare a proastei sale educatii alimentare. De ele, omul poate scapa numai prin consumul constant al alimentelor crude, naturale, vii. Oare nu merita sa ne schimbam modul de viata si sa ne hranim cu cruditati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *