Hotelul Sport se transformă în clădire de birouri sau rămâne unitate de cazare?

În anul 2015, Hotelul Sport din Cluj-Napoca a fost vândut pentru suma de 4,8 milioane euro către SIF Moldova. Hotelul Sport va rămâne închis pentru cel puțin încă un an. Surse din interior au dezvăluit pentru Cluj 100% ce se va întâmpla cu unitatea hotelieră pe viitor.

De ceva vreme, Hotelul Sport este închis, nu mai apare nici pe site-urile de rezervări camere la hoteluri și nici numărul de telefon nu mai este funcțional. În acest moment se vehiculează două informații: hotelul fie se va transforma în clădire de birouri, fie va rămâne hotel. Deocamdată este incertă soarta clădirii, dar este sigur faptul că au loc lucrări de renovare și că se pot face rezervări pentru spații de birouri. O sursă a declarat pentru Cluj 100% că, cel puțin un an, în Hotelul Sport se vor face lucrări de modernizare. “Hotelul Sport va fi în renovări cel puțin încă un an. Există posibilitatea să se amenajeze birouri pentru externi, dar este probabil 80% să rămână hotel. Este posibil însă să se amenajeze și birouri pentru că știți cum este în România”, a declarat sursa respectivă pentru Cluj 100%.

Cu toate că este foarte probabil ca Hotelul Sport să rămână hotel, reprezentanții unității de cazare fac prerezervări și pentru spații de birouri. Oricine deține o afacere și are nevoie de un sediu are șanse mari să găsească un spațiu potrivit în clădire, reprezentanții firmei fiind deschiși să ofere spații pentru închiriere după ce lucrările vor fi gata.

Hotelul Sport a aparținut omului de afaceri Josef Goschy, cel care deține lanțul Unita Turism. Acesta a vândut hotelul, în anul 2015, către SIF Moldova. Pentru hotelul din Cluj a primit 4,8 milioane euro. Goschy declara imediat după încheierea tranzacției că nu a rămas cu nimic din acei bani, toată suma fiind redirecționată către Banca Transilvania, pentru a-și acoperi o parte dintr-un credit luat în anul 2008.

În 2015, surse din Unita declarau pentru Ziar de Cluj că noii proprietari își doresc o extindere. Dar, între timp nu a avut loc nicio extindere.

“E un preț bun, chiar foarte bun, pentru că proprietarul avea oferte chiar și mai mari, și erau oferte serioase. Noii proprietari au în cap un concept modern, evident că va fi renovat totul și își doresc chiar și o extindere pentru o sală multifuncțională de evenimente”, a declarat respectiva sursă.


Hotelul Sport este clasificat la două stele și a fost construit la începutul anilor ‘80. Unitatea de cazare are 136 de camere, un restaurant de 180 de locuri, un salon de nefumători de 40 locuri, o terasă de 60 de locuri și două săli de conferință cu o capacitate de 40, respectiv 80 de locuri. În 2015, Unita Turism Holding a vândut, pe lângă imobilul folosit în scop turistic, și un teren de 6.235 metri pătrați, situat în vecinătatea clădirii, teren unde a funcționat în urmă cu două decenii Ștrandul Municipal.

În momentul achiziționării Hotelului Sport, SIF Moldova și-a propus să investească în el 2 milioane euro și să îi ridice gradul de confort la 3 stele. Dar după cum știm de la propunere până la execuție este un drum lung. Așa cum ne-am obișnuit, ca și alte spații imobiliare, schimbăm patronul, dar nu îmbunătățim, sau modernizăm.

Poate nu ar strica să fie pus în valoare ca și hotel, deoarece în această zonă avem un flux mare de turiști pentru evenimentele care au loc în incita Sălii Polivalente, Sălii Sporturilor și Cluj Arena. Să nu uitam desigur de perioada Festivalului Untold, care va aduce un profit destul de mare dacă va rămane în regim hotelier.

 

Comentarii

Mihai

19.03.2017 23:41

Clădire de birouri..... Deci benzile vor fi ocupate de mașini.... Locuri de parcare sunt puține..... Bolobocule, auzi?

adi

20.03.2017 12:15

sper ca e o gluma

Adauga comentariu