Horia Sulea vrea sa stinga razboiul taximetristilor cu Emil Boc

Razboiul a doi primari – Horia Sulea si Emil Boc – a dus la monopolizarea standului de taxiuri de la Polus Center de catre soferii din Floresti, net insuficienti pentru clientii centrului comercial. Victime sunt oamenii simpli care nu au cu se se deplasa spre oras, deoarece taximetristii clujeni sunt amendati in momentul in care stationeaza in standurile din Floresti. Fiecare dintre primari are de pierdut indirect: Sulea pentru ca sunt afectati clientii Polus Center, principalul contributor la taxele si impozitele celei mai mari comune din Romania; Emil Boc, pentru ca au de pierdut 3000 de taximetristi clujeni care nu mai pot sa lucreze. In exclusivitate pentru Ziar de Cluj, edilul comunei Floresti, Horea Sulea, spune ca este dispus sa faca primul pas pentru rezolvarea problemei – vrea o intrevedere cu Emil Boc. Pana in urma cu cateva saptamani, clientii centrului comercial Polus Center, care se afla pe teritoriul localitatii Floresti, aveau la discretie taxiuri. Mai nou, pentru un taxi se asteapta si o jumatate de ora. Reclamatiile curg, iar de vina este razboiul care a izbucnit intre cele doua primarii- Floresti si Cluj-Napoca. Taximetristii din Floresti – in jur de 32 care lucreaza efectiv, sunt de departe prea putini pentru a face fata clientilor centrului comercial care doresc sa ajunga in oras. In schimb, cei din Cluj-Napoca, peste 2.700 la numar, nu mai efectueaza curse spre comuna invecinata de frica amenzilor. Legal, taximetristii din Cluj-Napoca nu pot stationa in Floresti, insa legea din 2003 nu a fost aplicata pana in urma cu putin timp. A existat o intelegere tacita intre edili – pe atunci Sorin Apostu la Cluj-Napoca – iar taximetristii din Cluj puteau opera si in Floresti.
“Acest razboi a inceput acum cinci saptamani cand, intr-o noapte, agenti de circulatie de la Politia Municipiului, nu de la Politia Locala, au amendat cu cate 5.000 de lei patru soferi de taxi din Floresti, ridicandu-le de asemenea si numerele. Patru nopti s-a intamplat la fel, iar taximetristii mi-au cerut sa le apar interesele. Imi asum ca am raspuns cu aceeasi moneda si am dat dispozitie sa se intample si cu taximetristii clujeni ceea ce s-a intamplat cu cei floresteni. Nu eu am inceput acest razboi, imi asum responsabilitatea continuarii lui, fiindca nu inteleg de ce a trebuit sa fie stricata intelegerea de pana acum dintre Cluj si Floresti, incheiata cu Sorin Apostu? Pentru ca au reclamat cateva zeci de taximetristi clujeni nu stiu unde, trebuie sa sufere mii de clienti ai Polus; situatia arata tot in defavoarea lor, pentru ca pentru 50 de clujeni nemultumiti pierd alti 3.000 de taximetristi clujeni posibilitatea de a-si castiga painea.”, povesteste Horea Sulea despre acest razboi al taximetristilor.
La mijloc cad clientii Afectati de acest conflict nu sunt numai soferii amendati, ci si clientii.  Acestia asteapta si o jumatate de ora pentru un taximetru, deoarece masinile din Floresti sunt prea putine pentru numarul mare de solicitari, iar cei din Cluj refuza sa mai ia comenzi. Edilul Horea Sulea face primul pas pentru rezolvarea situaiei : este dispus sa se intalneasca cu Emil Boc.
“Eu am fost mereu un om al dialogului si sunt deschis la o intalnire cu domnul Boc ca sa rezolvam situatia”, a declarat Horea Sulea, primarul comunei Floresti.
Foto: cluj-am.ro        

Comentarii

bogdan

02.04.2013 22:20

si invers.punct

stefan

28.03.2013 08:09

Revin cu o mentiune referitor la comanda telefonica. In primul rand si dispeceratele au o autorizatie si nu au voie sa onoreze decat numai solicitari din zona lor de autorizare. Faptul ca sunt dispecerate din Cluj care obliga soferii cu autorizatii din Cluj sa onoreze cereri in Floresti sau alte localitati este ilegala, iar aici ar trebui sa fie si dispeceratele luate la rost. Diferenta este ca ei nu se afla in trafic asa ca noi soferii o inghitim si pe asta.

stefan

28.03.2013 08:05

Gresit!!! Legea nu spune asa ceva!!! Poti parasi zona de autorizare numai daca cursa incepe din zona de autorizare si se finalizeaza in afara ei. Invers, adica sa inceapa din afara zoneio de autorizare, nu este permisa. De aceea ai autorizatie sa activezi in zona in care esti autorizat iar asta iplica sa initiezi curse numai din zona de autorizare, asfel daca initiezi curse din afara ei nu mai esti autorizat. Ca legea nu are cadru legal de aplicare, asta este deja alta tema.

stefan

28.03.2013 07:58

Mai exact legea spune ca la intelegere cu clientul cursa poate sa continue in afara zonei de autorizare cu obligatia ca dupa finalizarea cursei sa se intoarca in zona de autorizare.

io

27.03.2013 16:39

la comanda telefonica taxiurile din Cluj si nu numai,pot merge oriunde in afara localitatii, chiar si in Floresti sau Oradea ,etc.

Tiberiu

27.03.2013 13:20

P.S. "...ce cauta la Polus cand au mall in oras?", iti spun eu, draga Dane, vor sa faca cumparaturi. Sper ca nu le-o interzici!
Salve, T.

Tiberiu

27.03.2013 13:16

Draga Dan...biip!,
Acea Lege a Taximetriei permite unui taximetrist sa iasa cu clientul din
localitatea pentru care are autorizatie, dupa care se intoarce.
Deci, clujenii pot sa-si duca clientii in Floresti, iar florestenii sa-si duca
clientii in Cluj. Clujenii n-au voie sa-si caute clienti in Floresti si vicevarza (!).
Salutare, Tib.

Dan P. Ulea

27.03.2013 10:57

...si invers. In sfarsit se intra in legalitate. Clientii din Cluj care vor sa ajunga la Polus sa ia un taxi pana la Praktiker, iar de acolo sa ia altul de Floresti...si invers. Oricum, ce cauta la Polus cand au mall in oras? Si chiar daca n-ar fi, nu se mai poate ca hoardele de taximetristi din Floresti sa mai fure painea de la gura copiilor taximetristilor clujeni get-beget. Punct!

Tiberiu

26.03.2013 22:44

Conform Legii taximetriei (Legea 38/2003) taximetristii autorizati de Primaria Floresti n-au dreptul sa actioneze pe raza Clujului. Punct!

adrian

26.03.2013 20:04

Iar tu Ovidiu Mihai esti cel mai mare idiot!!!!

Ovidiu Mihai

26.03.2013 18:15

Dati in cap la Boc ca e cel mai mare infractor care la avut tara asta, daca nu scapati de el nu scapati nici de probleme, nu stie decat sa dezbine oamenii, sa provoace la intrigi la atat se pricepe.Ceausescu e copil mic pe langa el.

bogdan

04.04.2013 18:12

foarte tare, sper sa se intample asa ceva si in bucuresti ca din cauza celor din if nu mai avem ce pune pe masa copiilor

Adauga comentariu