Horia Șulea face, din nou, deszăpezire în Florești, fără licitație

Din nou, deszăpezirea în Florești se va atribui unei firme, fără licitație. Anunțul a fost făcut astăzi de conducerea Primăriei din comună. La ultimele cinci licitații nu s-a prezentat nimeni, la fel ca și în cazul contractului pentru salubrizare.

Deszăpezirea în Florești se va face și iarna aceasta fără licitație. Primăria Florești va demara o procedură de negociere fără publicare a unui anunț de intenție în vederea atribuirii contractului pentru deszăpezire. În acest sens, va fi adoptat un proiect de hotărâre.

„Necesitatea achiziționării serviciilor este: având în vedere că perioadele de aplicare a procedurilor de licitație deschisă, licitație restrânsă sau negociere competitivă nu pot fi respectate din motive de extremă urgență, determinate de evenimente imprevizibile (apariția primelor ninsori, în condițiile în care comuna Florești are în desfășurare o procedură de licitație deschisă în vederea atribuirii contractului de servicii de deszăpezire) și care nu se datorează sub nicio formă unei acțiuni sau inacțiuni a autorității contractante, procedurile de elaborare a documentației de atribuire prin licitație deschisă a serviciilor de deszăpezire fiind extrem de laborioase. Astfel, precizez faptul că, din motivele mai sus prezentate în acest moment nu există un contract valabil pentru prestarea acestor servicii. Este evident faptul că această situație nu este creată de o acțiune sau inacțiune a autorității contractante”, se arată în referatul de aprobare întocmit de primarul Horia Șulea.

Contractul va fi valabil cinci luni de la data semnării.

Adauga comentariu