Horia Şulea cumpără dispensere de la firma de construcţii a lui Sabin Funar, beizadeaua fostului primar Gheorghe Funar

Primăria Florești a achiziționat de la firma Total Invest 1100 de dispensere cu dezinfectant care urmează să fie montate în toate blocurile din localitate. Contractul în valoare de 275.000 de lei a fost obținut prin încredințare directă de către Total Invest. 

Contractul presupune furnizarea și montajul a unui dispenser de 800 ml sau a două dispensere de 400 ml pline cu soluție dezinfectantă ( 800 ml ) în scările de bloc. De asemenea, include 2 umpleri gratuite în primele 2 luni.

Total Invest este firma de construcții deținută de către Sabin Funar, fiul fostului primar Gheorghe Funar. Deși Funar deține și farmaciile Elmafarm, precum și Elmafarm Trading, firmă de distrubuție a produselor sanitare, achiziția a fost făcută prin firma sa de construcții. 

Total Invest are ca și obiect de activitate ”Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”. În 2018 firma a avut o cifra de afaceri de 6,5 milioane de lei și profit de 705 522 și datorii de 3 690 348.

Sabin Funar mai deține Elma Vita Farmacii ce are ca și obiect de activitate ”Comert cu amanuntul al produselor farmaceutice, in magazine specializate”. În 2018 firma a avut o cifră de afaceri de 418 018 și profit 245 de lei. O altă companie deținută de Funar este ELMAFARM TRADING SRL care a avut în 2019 o cifră de afaceri de 8 423 883 și profit de 111 216.

În acest an, Total Invest a mai obținut de la Primăria Florești alte două contracte: Executie instalatie ape pluviale la Centrul de Incluziune str. Cetatea Fetei un contract în valoare de 70.080 lei și confectionare si montare scara exterioara de acces pompieri la Centrul de incluziune Cetatea Fetei Florești, un contract în valoare de 17.570 lei.

Locuitorii din Florești au contestat modul în care s-a făcut dezonfectarea blocurilor de către Lukacom Invest, aceștia acuzând că substanșa folosită le-a distrus ușile și pereții.

Citește și:

Ungureanu despre dezinfecția blocurilor din Florești: este făcută de o firmă fără autorizație și cu substanțe care lasă urme albe pe ușile oamenilor

sursa foto: Facebook/grupulcelorcaretraiescinfloresti

 

 

 

 

 

Adauga comentariu