Horia Şulea - Când încep lucrările la centura de sud? Altă întrebare!

Proaspăt reîntors din concediul petrecut prin Europa, primarul Horia Şulea a dat curs invitaţiei de a participa la o emisiune radiofonică a unui post local clujean. Ieri dimineaţă, la postul Napoca FM, unde în trecut  a mai dat termene de finalizare a Centurii de Sud a comnei Floreşti, edilul a recunoscut că o parte din vina pentru întârzirerile de peste un an şi jumătate privind demararea lucrărilor aparţine în egală măsură atât Primăriei Floreşti, cât şi  firmei Diferit. 
 
Cu mai puţin de o lună înainte de începerea anului şcolar, când traficul dinspre Floreşti spre Cluj-Napoca va deveni unul sufocant, Horia Şulea nu a mai oferit niciun termen de începere a lucrărilor de execuţie a drumului de ocolire sud al comunei Floreşti. În campania electorală din 2016 primarul anunţa că a semnat ordinul de începere a lucrărilor şi că drumul va fi gata în 6 luni, adică în noimebrie 2016. Ulterior acestor promisiuni electorale au început să apară probemele privind exproprierile, iar ultima scuză pentru faptul că la un an şi trei luni nu au demarat lucrările, a fost aceea că au fost necesare mici corecturi la proiectul tehnic. 
“Este o conjunctură creată. O conjunctură peste care sperăm să trecem cât de repede posibil. Ce pot să vă spun, au fost viraţi banii în contul celor care au fost expropriaţi de pe alineamentul acestui drum. Au fost necesare nişte mici corecturi la proiectul tehnic al lucrării, corecturi care s-au făcut. Eu sper ca în cel mai scurt timp lucrările să înceapă şi să înceapă într-un ritm alert. Nu discutăm despre motivaţiile unora sau altora. Greşeli au fost şi de o parte şi de alta. Se pare că în lumea asta doar cei care muncesc mai şi greşesc. Ideea e că din nefericire acea linie de finanţare pe care am reuşit să o obţinem anul trecut de la CEC Bank cu o dobândă excepţională (şi nu întâmplător, probabil că am obţinut această dobândă datorită faptului că Floreştiul este o comună solvabilă) stă încă neutilizată. Sper ca în cel mai scurt timp lucrurile să intre într-o normalitate şi lucrările să înceapă într-un timp alert", a declarat Horia Şulea.
Cu privire la posibilitatea rezilierii contractului şi organizarea unei noi licitaţii, Horia Şulea nu crede că se pune în discuţie această variantă, invocând normalitatea şi raţiunea. Referitor la întârzierile de finalizare a unui alt proiect de o importanţă majoră pentru comunitatea floreşteană, şcoala din Cetatea Fetei, primarul a invocat lipsa forţei de muncă generalizată la nivelul întregii ţări. De asemenea a fost dispus să facă un pariu cu directorul tehnic al Primăriei că în noiembrie, când e termenul de finalizare asumat prin contract, şcoala nu va fi gata. 

“Eu sper să nu se ajungă în această situaţie. Eu sper ca raţiunea şi normalitatea să învingă, iar fiecare dintre părţile contractate să îşi facă treaba astfel încât contractul să fie dus la finaizare. Din nefericire a devenit o regulă în România: administraţiile publice şi nu numai şi cele private, firmele în general se plâng din cauza lipsei forţei de muncă. Avem o lucrare în desfăşurare, este vorba de unitatea şcolară din Cetatea Fetei, se lucrează dar s-ar putea lucra într-un ritm mult mai alert. Nu îmi stă în caracter să fac pariuri dar chiar am avut o discuţie cu directorul tehnic şi şi am spus că sunt în măsură de această dată să fac pariu ca în momentul în care termenul de execuţie conform contractului va expira lucrarea nu va fi gata, asta înseamnă luna noiembrie anul acesta. Copiii mi-aş fi dorit să meargă la şcoală de anul trecut aşa cum s-a angajat constructorul prin contractul pe care l-a semnat iniţial. E o situaţie extraordinar de delicată şi de neplăcută să fi pregătit financiar şi să nu ai cui să îi dai. Astăzi avem o problemă în ceea ce priveşte forţa de muncă”, a afirmat Horia Şulea.
 
Ziar de Cluj îi adresează o întrebare primarului celei mai mari comune din ţară: Când încep lucrările pe Centura de sud a Floreştiului?   Alt termen? Altă întrebare. 

Adauga comentariu