Horia Nasra recunoaste ca a fost parasit de cel mai intelept om din anturajul sau: Mihai Mocanu

Numirea lui Horia Nasra la conducerea filialei PSD Cluj mentine starea de animozitate in organizatie. Nu sunt satui de acesta numai cei care au fost importanti pana acum (cu exceptia lui Lapusan care s-a adaptat rapid la noua situatie), ci incep sa se sature chiar si dintre cei nou cooptati in noua echipa. Nasra nu pare afectat ci, din contra, da impresia ca e hotarat sa taie in carne vie pentru ca filiala sa se resusciteze. Problema e ca nu are cu cine. Rectificand, nu mai are cu cine, asta pentru ca recent, a fost parasit de catre Mihai Mocanu, care l-a lasat pe proaspatul presedinte sa se reorganizeze de unul singur. Si nu oricum, ci printr-un simplu sms.

Am fost primii care am scris ca Mihai Mocanu, un analist si un consultant politic de valoare pentru PSD Cluj, recent cooptat in echipa de conducere a lui Horia Nasra, a ales sa o pararseasca. O miscare surprinzatoare, avand in vedere faptul ca Mihai Mocanu a decis sa se inscrie in partid cu doar cateva zile inainte de numirea lui Nasra in functie. Cert e ca Mihai Mocanu a dezmintit afirmatiile vehiculate atunci cum ca s-ar fi inscris in partid pentru a putea conduce "din umbra" partidul, asa cum afirmau prin mass media surse anonime din PSD Cluj. Dupa cum, la fel de cert este faptul ca numirea lui Nasra si cooptarea in echipa lui Mocanu au declansat in interiorul PSD o intreaga razmerita. Anonim, multi membrii de partid s-au aratat revoltati. Astfel un primar declara ca:

"Sa fim seriosi, Horia Nasra nu are bani nici sa il primeacsa pe Dragnea la un restaurant, il asculta orbeste pe Mihai Mocanu. Practic, Mocanu este acum adevaratul sef al PSD Cluj. Iar eu va zic atat: sunt foarte multi care nu il iubesc pe Mocanu. Nici primarita din Chinteni, nici Cristi Matei, primarul din Turda, nici primarul din Dej. Nu zic ca nu e inteligent, dar mi se pare ca uzurpatorul Nasra a fost la randul lui uzurpat de acest domn."

Declaratia a fost dezmintita de Mocanu, o zi mai tarziu. Intr-un drept la replica publicat in Ziar de Cluj:

"Vreau sa mentionez ca intentia de a intra in partid a fost cu mult mai multe zile inainte ce domnul Presedinte Horia Nasra sa fie desemnat de catre CEX in functia de Presedinte interimar al PSD Cluj, iar motivul pentru care am decis sa fac acest pas a fost unul personal, fara scopuri ascunse si nici cu intentia de a intra in vreo structura de conducere."

"In ceea ce priveste relatia cu d-l Presedinte Horia Nasra si intrarea mea in Biroul Politic Judetean al PSD Cluj, doresc sa clarific cateva aspecte. Am sa sustin neconditionat proiectele d-lui Presedinte Horia Nasra si ale noii conduceri a PSD Cluj. D-l Presedinte Horia Nasra mi-a solicitat sa intru in Biroul Judetean PSD Cluj datorita experientei mele de lucru cu politicienii si al experientei in ceea ce priveste campania electorala, iar daca vreodata o sa consider ca prezenta mea in Biroul Politic PSD aduce prejudicii de imagine partidului si conducerii sale ma voi retrage dandu-mi demisia onorabil."

Cu toata aceasta sustinere, la cateva zile dupa declaratia data pentru Ziar de Cluj, in mod misterios, Mihai Mocanu si-a dat demisia din BPJ. S-a speculat in presa ca aceasta demisie tine de miscarile neinspirate ale lui Nasra care, de cand a fost numit, abia azi a facut prima conferinta de presa, multumindu-se sa jongleze si sa organizeze sedinte cu doar o parte dintre membrii BPJ. Se prea poate ca ultima sedinta organizata de Horia Nasra, sedinta la care Mihai Mocanu nu a avut intrare, sa ii fi pus capac analistului, care a decis sa ramana un simplu membru in partid. Asa ca Mihai Mocanu a decis sa isi anunte demisia printr-un banal SMS.

Intrebat, in cadrul conferintei de azi cu privire la aceasta demisie, Horia Nasra n-a stiut sa dea un raspuns si pare resemnat de acest gest pana la nepasare. Indiferent de pierderi, ceea ce el numeste "reconstructia PSD CLUJ" e cea mai importanta. Cine si cum va intra in aceasta reconstructie, nu stie.

"Cu domnul Mocanu, inainte sa isi dea demisia din BPJ, in ultimele doua zile nu am vorbit cu dumnealui, m-a anuntat printr-un SMS ca isi da demisia, prin urmare ce pot sa va spun? Dumnealui a fost strategul si consultantul organizatiei din anul 2012 pana mai ieri, a sfatuit si a participat la multe sesiuni de alegeri, dumnealui a decis sa se retraga, eu nu am o relatie rea cu domnul Mihai Mocanu, ii respect decizia si mergem mai departe. A fost aproape de organizatie, in momentul de fata a decis sa se retraga, nu ii cunosc planurile de viata, pentru perioada urmatoare, eu nu am nicio problema cu niciun membru. S-a inscris in ultimele saptamani in PSD. Nu stiu de ce a dorit sa se inscrie in PSD, a fost dorinta lui. Nu stiu daca dorea sa fie presedinte. Eu niciodata nu m-am gandit ca o sa fiu eu. Am avut si am o relatie buna cu domnul Mihai Mocanu, trairile si dorintele dumnealui, sunt ale dumnealui, nu sunt ale mele", a declarat Horia Nasra la intrebarea pusa de reporterul Ziar de Cluj.

Adauga comentariu