Horia Moculescu, despre prestația clujencei Roxen: „A fost execrabilă”

Clujeanca Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 cu piesa „Alcohol You”. Duminică, 1 martie, juriul a ales și piesa cu care Roxen se va prezenta pe scena de la Rotterdam. Între timp, compozitorul Horia Moculescu a formulat un mesaj dur pentru Roxen și a criticat juriul.
Horia Moculescu susține că România are șanse zero de câștig cu piesa „Alcohol You”, pe care o compară cu o altă piesă controversată, „Da, mamă, sunt beată”, interpretată de Delia Matache și care a stârnit un val de critici imediat după lansare. 

Clujeanca Roxen a fost aleasă în urma unui parteneriat între postul public de televiziune și casa de discuri Global Records să reprezinte România în cadrul concursului muzical international Eurovision 2020. 

De altfel, de la debutul competiției naționale, criticile nu au lipsit în acest sens: cel mai vocal a fost interpretul Mihai Trăistariu, care a reprezentat România la Eurovision în 2006, cu piesa „Tornero”.

Artistul a contestat public modificarea regulamentului de selecție a pieselor și de participare a concurenților în cadrul competiției naționale, regulament schimbat de către televiziunea publică cu puțin timp înainte de startul competiției. 

Finala Naţională Eurovision, organizată la Buzău în 1 Martie și în urma căreia piesa clujencei Roxen, „Alcohol You” a fost desemnată câștigătoare, a stârnit critici din partea celebrului compozitor Horia Moculescu, care s-a arătat rezervat în privința șanselor pe care le are România cu această piesă, dar acesta nu s-a ferit să formuleze critici și la adresa juriului. 

în imagine: Horia Moculescu

„Este o recidivă la „Da, mamă, sunt beată”, piesa pe care „i-o reproşez” unei mari cântăreţe, care este Delia. Se pare că melodia aceasta e ceva mai răsărită decât celelalte patru din punct de vedere al participării la Eurovision. Dar n-am tresărit nici o clipă.

Am primit o „droaie” de telefoane de la prieteni derutaţi şi lucrul cel mai comic a fost juriul… 

Cu 2 membri care nu aveau ce căuta acolo (Alin Oprea şi Edward Sanda - n.r.), iar ceilalţi trei trebuie priviţi ca o mostră de jenă în formularea verdictelor, Crina fiind cea mai în măsură. 

Şi totuşi, şi ea a formulat atât de ambiguu verdictul la fiecare piesă, la un moment dat fiind în situaţia să laude o prestaţie în care Roxen a fost execrabilă”, a declarat recent compozitorul Horia Moculescu.

Celebrul compozitor nu crede în şansele României cu Roxen şi piesa aleasă pentru competiţia din Olanda din luna mai.

„«Alcohol You» este o piesă pe care o simt cu toată fiinţa mea şi pe care o trăiesc de fiecare dată când o cânt. Mă reprezintă stilul ei şi mă bucur foarte tare că şi publicului, şi juriului le-a plăcut şi au votat-o. Le mulţumesc tuturor! Toată această susţinere înseamnă enorm pentru mine şi mă motivează atât personal, cât şi ca artist, să muncesc mai mult, să fiu din ce în ce mai dedicată şi să fac muzică. Îmi doresc ca melodia «Alcohol You» să ajungă cât mai sus, să fie la fel de apreciată şi de publicul din străinătate şi, de ce nu, votată la Rotterdam. Am emoţii foarte mari, dar sunt constructive şi mă ajută să pregătesc show-ul pentru Eurovision 2020, să pot ajunge prin tot ceea ce transmit cât mai aproape de oameni”, a declarat Roxen, imediat după anunţarea rezultatului.

Larisa Roxana Giurgiu sau Roxen (20 de ani), s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. Artista are deja două piese în topurile muzicale ale momentului, prima se regăsește în playlist-urile celor mai relevante radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazahstan, Estonia şi Moldova, însumând peste 8 milioane de vizualizări pe YouTube. 

Roxen va urca, în luna mai, pe scena de la Rotterdam şi va reprezenta România la cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest 2020 cu piesa “Alcohol You”.

 

 

 

 

 

sursa foto: facebook.com

Adauga comentariu