Horea Uioreanu ramane dupa gratii inca 30 de zile

Judecatoarea Simona Trestian a decis astazi ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, sa fie cercetat in continuare in stare de arest preventiv. Aceeasi masura se va aplica si oamenilor de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean.

Potrivit unor proceduri aparute in Noul Cod Penal, Uioreanu putea scapa de arestul preventiv. Conform acestor proceduri instanta este obligata sa verifice odata la 30 de zile masura arestului preventiv. Astfel judecatorul poate dispune inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cercetare in stare de libertate sub control judiciar.

Avocatii lui Uioreanu cosnidera ca masura arestului nu mai este necesara. Acestia au cerut inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, argumentand ca nu au mai fost aduse probe noi la dosar.

"Noi am solicitat inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, aducand argumente in favoarea acestei solicitari.Consideram ca masura arestului preventiv nu mai este necesara, ca ea depaseste acea proportie intre gravitatea faptelor si privarea de libertate a unei persoane", a declarat avocatul Tiberiu Ban .

Horea Uioreanu a fost arestat in 29 mai pentru luare de mita in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani. Potrivit acuzatiilor procurorilor DNA Horea Uioreanu ar fi primit mita, “vamuind” cu 15% lucrarile acordate de Consiliului Judetean Cluj. In aceeasi cauza mai sunt cercetati, tot in stare de arest, oamenii de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean. Avocatii celor trei vor contesta maine decizia Tribunalului Cluj.

Adauga comentariu