Horea Uioreanu a câştigat procesul cu Serviciul Român de Informaţii! Avocatul Radu Chiriţă a cerut corespondenţa dintre SRI şi DNA Cluj (MINUTA)

Fostul preşedinte al Consiliul Judeţean Cluj, Horea Dorin Uioreanu, a câştigat astăzi procesul împotriva Serviciului Român de Informaţii. Curtea de Apel Cluj a decis ca cei de la SRI să comunice toată corespondenţa purtată cu DNA Cluj. Miza din spatele acestei cereri este aflare dacă DNA Cluj a pornit cercetările penale la ordinele serviciilor secrete. Horea Uioreanu a fost reprezentat în instanţă de către avocatul Radu Chiriţă. 

Iată minuta Curţii de Apel Cluj: 

Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul U H-D în contradictoriu cu pârâtul S R DE I. Obligă pârâtul să declasifice în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi să comunice acestuia comunicările purtate între pârât şi unitatea de parchet în legătură cu dosarul penal nr. 4/P/2014, documente puse la dispoziţia instanţei, cu anonimizarea numelor tuturor celorlalte persoane fizice la care ele se referă, în afară de reclamant, cu anonimizarea datelor personale ale acestora, precum şi cu anonimizarea denumirii şi a altor date de identificare a persoanelor juridice conţinute în aceleaşi documente. Respinge, în rest, acţiunea, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei azi, 27 septembrie 2019.

 

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, în 2014, alături de fostul consilier judeţean Ioan Petran, afaceristul Ioan Bene, fostul angajat al UTI Gabriel Davidescu şi afaceristul Vasile Pogăcean. Fostul preşedinte al CJ Cluj a fost condamnat definitiv în ianuarie 2018, iar în prezent se află în închisoare. Între timp, afaceristul Ioan Bene şi-a obţinut libertatea prin recunoaşterea sentinţei sale de către autorităţile din Italia. Vasile Pogăcean a ieşit şi el din penintenciar, după ce a ispăşit o parte din pedeapsă. Ioan Petran şi Gabriel Davidescu au fost condamnaţi doar la închisoare cu suspendare. 

Adauga comentariu