Din oras

Harta localurilor "dog-friendly" din Cluj-Napoca

In Cluj-Napoca, tot mai multe localuri si cafenele accepta animalele de companie printre clienti, insa nu acelasi lucru se intampla in cazul restaurantelor mai pretentioase. Cand vine vorba de hoteluri, insa, cele mai multe dintre ele refuza clienti cu catel, iar in cele mai fericite cazuri sunt acceptati cei de talie mica. La aceasta conditie se adauga, aproape inevitabil, o taxa de 10-20 de euro pe zi pentru animal.

Site-urile de profil indica intre 10 si 12 hoteluri si pensiuni din Cluj-Napoca, unde sunt acceptate animalele de companie. Totusi, in momentul in care intrebi la receptia hotelului daca te poti caza cu catelul, de cele mai multe ori esti intampinat cu un refuz categoric.

La Tulip Inn Sunny Hill, de exemplu, receptionera spune ca nu se accepta animale de companie. La Golden Tulip Ana Dome, sunt acceptati doar cainii de talie mica si se percepe o taxa suplimentara de 20 de euro pe noapte!

La Univers T, hoitelul administrat de Consiliul Judetean Cluj sunt acceptate animale de talie mica si se percepe o taxa de 10 euro pe zi.

La Ramada Hotel, situat pe Calea Turzii receptionera este blocata de intrebare, nu stie ce raspuns sa ofere. “Din pacate, nu acceptam animale de companie”, revine aceasta dupa cateva minute.

Hotelul City Plaza accepta animale de companie de orice talie, insa se adauga o taxa suplimentara de 25 de euro pentru pet. Pe zi.

La Opera Plaza iti negociezi sederea cu animalul de companie.

“Depinde ce aveti: caine, pisica, cat de mare e catelul… Am avut caini, banuiesc ca putem accepta, insa un caine de talie mare face si mult zgomot. Puteti sa trimiteti un email si va vom raspunde. Nu percepem, insa, taxa pentru animale de companie”, spun reprezentantii hotelului.

In sfarsit, la Grand Hotel Italia, raspunsul este clar de la bun inceput: se accepta catei sub 20 de kilograme, contra unei taxe de 8 euro pe zi.

Cand vine vorba de hosteluri, lucrurile sunt putin mai permisive: “Daca nu se intampla nimic, daca aveti grija de animal, se accepta”, spune reprezentantul Retro Youth Hostel, de pe strada Potaissa. Pentru pisica sau catel nu se percepe o taxa suplimentara.

In schimb, laTransilvania Hostel, situat pe strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca nu se accepta animale de companie.

Cand vine vorba de localuri si baruri din Cluj-Napoca, in perioada estivala sunt multe terase unde sunt acceptate animalele de companie. Exista, insa, si multi proprietari care nu accepta animalele, chiar si pe terasa. Un exemplu este Terasa Pergola, de pe Cetatuie.

Totusi, in ultimii ani foarte multi proprietari de localuri au inteles ca accesul cu animalele de companie le pot da cu plus, atat la imaginea localului, cat si la numarul clientilor.

Bistro Viena din Piata Muzeului a fost printre primele localuri unde s-a amenajat chiar si un loc unde cateii pot bea apa, la intrarea in local. In alte cafenele, cum este L’Atelier Caf, de pe strada Memorandumului, sau La Cizmarie, situat pe strada Samuil Micu, animalele de companie sunt clienti fideli.

Printre localurile din centrul Clujului unde sunt acceptate animalele de companie sunt Jaxx, de pe strada Emil Isac, Camino, din Piata Muzeului, Bistro Viena, din Piata Muzeului, Nuca, din Piata Unirii sau Shadows, din Piata Muzeului.

Si la cafeneaua Starbucks din Iulius Mall sunt acceptate animalele de companie.

Nu acelasi lucru se intampla la restaurante, mai ales la cele considerate de lux. Baracca, de pe strada Napoca, nu accepta animale de companie. Nici la Casa Boema, de pe strada Iuliu Maniu, nu sunt acceptati cainii, decat cei “foarte mici”, cum spun reprezentantii localului.

 

 

Foto: actualdecluj.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *