Harta cumetriilor în Ministerul Sănătății: ministrul Bodog a nășit-o pe nepoata lui Lucan, iar aseară a dat declarații la DIICOT

În jurul medicului Mihai Lucan s-a format o adevărată hartă a cumetriilor, iar în centrul acesteia stă chiar ministrul Sănătății, Florian Bodog. Bodog a fost audiat ieri seară la DIICOT, ca martor în dosarul lui Lucan. Despre relația de rudenie dintre Mihai Lucan și Florian Bodog a vorbit în repetate rânduri și deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a făcut plângeri penale împotriva lui Lucan.

 


"Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casa de Asigurări, împreună cu Hirţea - consilierul său, au aranjat ca la un control desemnat de DIICOT funcţionari de la Casa de Asigurări să fie cazaţi la un hotel de cinci stele din Cluj, cu încălcarea legii. Acel control a devenit brusc foarte moale, iar acest lucru s-a făcut cu complicitatea managerului Spitalului Judeţean din Cluj, Petru Şuşcă, care a făcut toate eforturile necesare ca Institutul de Transplant să intre în faliment, ca să îl transforme într-o secţie. Actualul ministru a vorbit cu Hirţea ca să vorbească cu Şuşcă şi să aranjeze ca acei oameni să stea la un hotel de cinci stele. Domnul Bodog are legături foarte vechi cu familia Lucan. Are legături cu familia Lucan printr-o relaţie de naş", a spus Emanuel Ungureanu, citat de stiripesurse.ro

 

Despre relațiile de rudenie dintre Mihai Lucan și Florian Bodog vorbește și presa bihoreană, județ de unde provine Bodog.

 

Surse medicale din Oradea au confirmat pentru Bihoreanul legăturile dintre Bodog şi Lucan, printr-o nepoată a acestuia, fiică a unui fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, angajată ca stomatolog la Spitalul Judeţean din Oradea pe vremea când actualul ministru conducea această unitate, la fel cum pe soţul ei l-a pus şef al Serviciului Achiziţii al spitalului.

"Ştie toată lumea. Când a fost director la Spitalul Judeţean, Bodog a angajat-o pe Raluca Iurcov ca stomatolog. Femeia este fiica fostului secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii Anton Irimie (n.r. - în guvernarea PDL) şi nepoată a lui Mihai Lucan. Irimie şi Lucan sunt cumnaţi, iar Iurcov este una dintre apropiatele lui Bodog", a declarat o sursă a ziarului citat

Angajată iniţial ca stomatolog care să asigure urgenţele dentare la Ambulatoriul Spitalului Judeţean, nepoata lui Lucan a ajuns între timp şi asistent universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, păstorită de Florian Bodog întâi ca decan, iar în prezent ca prodecan.

Totodată, soţul Ralucăi Iurcov, Bogdan Iurcov, a fost propulsat tot de Bodog ca șef al Serviciului de Achiziții de la Spitalul Județean, deşi nu avea vechimea necesară ca economist, de minim trei ani, mai scrie Bihoreanul

 

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Comentarii

Claudia

05.01.2018 13:47

În sfârșit veriga lipsă!Păi oamenii sunt chiar neamuri, cum să nu țină unii la alții??

pacient

05.01.2018 20:26

Ce binevenit ar fi un arbore genealogic al managerilor ramificat in sefi de servicii  si sefi de clinici si "eventuale: ramificatii de radacini sau coronament si pe la partidele PSD si PNL/PDL/PD si la spitalele din urbea somesana. Abia astept sa inceapa cineva sa-l contureze. Vin si eu cu niste crengute. Stufoase. Chiar ca abia astept sa ne vedem o data si in curul gol. Ca sunt deja prea multe boarfe pe niste personaje pietrificate in scaunele lor. 

Edit Gozner

06.01.2018 04:30

Ar trebui sa nu ramana fixata justitia pe cazul Lucan, sunt destui care sufera de megalomanie in tara, la Bucuresti dar si la Cluj, pregatindu-si statui postmortem prin contributiile inexistente la progresul invatamantului medical.In primul rand Zeii din UMF din conducere au clinici private sau favorizeaza unele clinici private, unde pacientii sunt trimisi tintit cu bilet scris sau carte de vizita,fiindca primesc lunar sume substantiale pentru aceste favoruri.Nu ca nu ar exista aparatura, preamarirea si banii sunt primordiale.Sa nu vorbim de audientele cu picioarele pe masa ale conducerii si umilirea celor care au o pregatire temeinica si care nu promoveaza, fiindca incurca socotelile sfintilor profesori. Sunt preferati cei care au stat cu capul aplecat, nu stiu profesie, limbi straini sau ofera bani. Proiectele de cercetare sunt iarasi surse din care anual chiar si 100000 euro castiga cinstit cum afirma. Cazul Lucan nu e unic, cercul de mafioti medicali e perfect sigur ca nimeni si nimic nu-i doboara, dovada ca procurorii nu se straduie mult, fiindca sunt altii care le spun exact ce sa faca.

rezist!

06.01.2018 11:34

oare a luat mita de la studenti, acest ministru? Cand era decan la stoma in Oradea...

Val

06.01.2018 15:23

Naspa ! Mafia are medicii ei !!!😎Pe bune acum, noi, romanii " obisnuiti", va sa zica nici parlamentari nici manelisti, noi, profesori, contabili, ingineri, vanzatori, scriitori, zidari, soferi, etc, noi ce naiba facem ? Astept propuneri, pana nu ne asfixiaza mafia prin metode mai directe .

Adauga comentariu