Halucinant! Foc mocnit în pădurea din Beliș: incidentul semnalat de cetățeni, trecut cu vederea de autorități VIDEO

Pe o suprafață de câțiva metri pătrați din pădurea Beliș doi cetățeni au surprins un foc mocnit care se extindea pe covorul cu vegetație uscată. “Și ce se poate întâmpla, doamnă? Vă rog, nu mai agitați lumea, lăsați focul acela. Acum se stinge. Mi-ați spus mie și gata. Dați-i pace, nu mai dați alarmă în toată țara” – acesta a fost unul dintre răspunsurile pe care l-a primit familia care sesizase un potențial incendiu în pădurea din Beliș.

Ce fac autoritățile atunci când sunt înțiințate despre un potențial incendiu? Despre un pericol ce poate avea urmări grave atât pentru faună, pentru pădurea pe cale de dispariție sau pentru cetățeni? Se culcă pe-o ureche.

Cazul este, de bună seama, strigător la cer. 

Iar după ce suni la 112 și oferi detalii despre un potențial incendiu, autoritățile nu se sinchisesc deloc.

Ce alertă, ce alarmă, ce incendiu? Cei de la 112 îți vor face cu plăcere legătura cu alți ”specialiști”, cărora iar trebuie să le explici, să le detaliezi…ce să mai? Să bați gura degeaba.

Incendiul Palatului Episcopal din Oradea sau incendiul din Colectiv (se și fac trei ani de atunci, iar responsabilii încă nu au fost ”identificați”) stau mărturie în privința INUTILITĂȚII serviciului 112 (numit și ”de urgență”).

Adicătelea, dacă arde de-a binelea, atunci autoritățile se împiedică să intervină.

Dacă este vorba despre un potențial incendiu, atunci nu-i nici o grabă…

Ce prevenție? Ce campanii de atenționare? 

Simulările în caz de cutremur sunt un joc de copii.

Reclamă în stare pură și atât. 

Urmăriți mai jos cum se eschivează autoritățile și cum… cum poate să ardă pădurea întreagă.

Vom reveni asupra acestui subiect, pentru a afla împreună cine se face responsabil de operativitatea debordantă cu care s-a intervenit în Beliș.

 


Adauga comentariu