Hafez al-Assad, fiul președintelui sirian Bashar al-Assad, despre Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj. Vezi cum a apreciat Hafez dificultatea probelor

Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian Bashar al-Assad, care se află printre participanții înscriși la IMO 2018, a făcut o scurtă apreciere cu privire la ediția din acest an a concursului care este organizat la Cluj-Napoca. Acesta a declarat că subiectele de la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj i se par mai grele decât cele de la precedenta ediţie.

"Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puţin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puţin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poţi. Dintr-un anumit punct de vedere, concursul din acest an a fost mai greu pentru mine decât cel de anul trecut, pentru că anumite puncte tari diferă de la concurent la concurent, poate pentru unii a fost mai uşor, dar pentru mine a fost mai provocator", a declarat, marți, Hafez al-Assad, citat de Agerpres.

Fiul preşedintelui Siriei, concurent la internaționala de matematică, a povestit că speră să obţină “un rezultat bun la olimpiadă, dar competiţia este strânsă şi sunt mai bucuros să adun note pentru echipă decât premii pentru mine. Matematica este, evident, pasiunea mea, încă din copilărie. Fiecare copil are o pasiune pentru ceva, a mea este matematica", a declarat Hafez al-Assad.

 

Aflată la a 59-a ediţie, Olimpiada Internaţională de Matematică se desfășoară în Cluj-Napoca, fiind cea de-a 6-a ediţie românească a concursului inițiat în 1959 la Braşov şi care este una dintre mai prestigioase competiţii din domeniul ştiinţelor, cu peste 1000 de participanţi din 120 de ţări.

Competiția are loc în perioada 3-14 iulie, la Cluj-Napoca. Printre organizatori se numără și Ministerul Educaţiei Naţionale, Societatea de Ştiinţe Matematice din România, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Institutul de Matematică al Academiei Române, Universitatea Babeş-Bolyai și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. 

Adauga comentariu