Guvernul vrea să dea vouchere de 10 lei pentru fiecare elev care are o zi cu prezență integrală: „Să îi dau bani să vină la școală nu cred că este necesar”

PSD anunță că guvernul va plăti elevii cu 10 lei pentru fiecare zi în care nu au absențe. Măsura apare drept „prioritară” din semestrul II. PSD  a publicat pe pagina oficială un set de măsuri prioritare pentru semestrul al II-lea. 

Măsura 12, așa cum este enumerată în Raportul de Guvernare al PSD, prevede „Vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de școală cu prezența integrală”. După care apare o explicație legată de implementare: “plata se va face la începutul lunii următoare. În anul școlar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial”, scrie edupedu.ro

Dacă s-ar aplica această idee, atunci un elev care frecventează toate orele lunar, în toate cele aproximativ 20 de zile de școală, ar urma să primească 200 de lei în luna următoare. Cei care au lipsit o jumătate de lună, chiulind 10 zile din cele 20, deci două săptămâni de școală, vor primi doar 100 de lei luna viitoare.

Inspectorul șef, Valentin Cuibus despre voucherele de 10 lei pentru fiecare zi de școală cu prezență integrală: 

„Părerea mea personală este că nu trebuie să îi răsplătești. Desigur, este o modalitatea de ai convinge. Este o anumită categorie la care te adresezi ca să faci chestia asta. Pot fi găsite alte metode. Eu văd la prima vedere ideea unei mese calde, ca să îl determini să vină, să aibă niște facilități. Dar să îi dau bani să vină la școală nu cred că este necesar. Se pot găsi modalități, dar nu cred că ideea de ai da bani e cea mai bună”, declară pentru Ziar de Cluj, Valentin Cuibus. 

 

 

 

Adauga comentariu