Guvernul Orban ia de la săraci și dă la bogați! Copiii cu handicap, lăsați fără bani de Sică Mandolină. Alin Tișe tace, deși a pierdut 145 de mii de lei

„Ordonanța de urgență nr. 71/2019 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019”, emisă de guvernarea PNL, a tăiat (printre altele) fondurile pentru copiii cu handicap în peste 35 de județe din România. 

Singurul președinte de Consiliu Județean care s-a revoltat a fost Aladin Georgescu, liderul CJ Mehedinți. Georgescu a publicat o parte din documente pe Facebook și a transmis guvernării PNL un mesaj dur: „Decizia Guvernului PNL de a tăia banii copiilor cu handicap este incalificabilă! Constat că ceea ce s-a întâmplat în Mehedinți, s-a întâmplat în mai multe județe”. 

Banii au fost tăiați de la capitolul ”Drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special” și „Drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă”. Vorbim despre sumele destinate alocației zilnice de hrană, bani pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite. 

Puține județe au scăpat de ajustarea din pix a bugetelor. Majoritatea vor rămâne cu o gaură semnificativă în buget, de ordinul sutelor de mii de lei. Arad (MINUS 117 mii lei), Buzău (MINUS 513 mii de lei), Cluj (MINUS 145 mii de lei), Harghita (MINUS 134 mii de lei), Călărași (MINUS 392 mii de lei), Mehedinți (MINUS 183 mii de lei) sunt doar câteva dintre exemple.

 ORDONANȚA DE URGENȚĂ POATE FI CONSULTATĂ AICI

Cel puțin bizară lipsa de reacție a județelor conduse de PNL, cum e și cazul Clujului. CJ Cluj, prin Alin Tișe, are în subordine 11 școli speciale (inclusiv cele din Dej și Huedin). Deși CJ Cluj a scăpat de rectificare la capitolul „Drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special”, deci nu vor fi afectați acești copii, CJ Cluj va pierde 145 de mii de LEI la capitolul „Drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă”. 

Vorbim despre sute de copii din județul Cluj care, în urma „geniilor” de la PNL vor rămâne cu mai puțini bani pentru rechizite, alimente, îmbrăcăminte. Peste 500 de copii care vor pierde sume de aproximativ 500-700 RON pe an! Copii care provin din familii defavorizate, dacă e să ne uităm pe statistici: aproximativ 70% din totalul acestor copii sunt săraci. 

Mamă, mamă, ce circ mai ieșea la CJ Cluj dacă guvernarea PSD îndrăznea să taie bani. Când e vorba de PNL, ciocu' mic și joc de glezne, să nu se supere stăpânii.

 

Adauga comentariu