Guvernul exonerează UBB de castana fierbinte numită Universitatea

Clubul sportiv Universitatea Cluj nu va trece în subordinea Universității Babeș Bolyai, acesta va rămâne în continuare în subordinea Ministerului Educației.

Guvernul a anunțat intenția de a trece toate cluburile sportive în subordinea universităților, acestea având un termen pentru a-și manifesta disponibilitatea. Chiar dacă UBB a anunțat că va prelua clubul Universitatea, Hotârârea de Guvern a stabilit ca acesta să rămână în subordinea Ministerului Educației.

Dacă clubul ar fi trecut în administrarea UBB, directorul ar fi trebuit numit de rector în urma promovării concursului organizat de instituţiile de învăţământ superior de stat, în maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei Hotărâri de Guvern. Pentru cluburile care au trecut în subordinea universităților,  numirea şi eliberarea din funcţie a directorului se face prin decizia rectorului instituţiei de învăţământ superior de stat, în condițiile legii. 

Astfel, Hotărârea de Guvern prevede că 12 cluburi sportive din țară vor trece în subordinea universităților în timp ce alte 18 cluburi râmân în subordinea Ministerului Educației.

Printre cluburile care vor fi în continuare finanțate de la bugetul Ministerului Educației sunt CS Universitatea Cluj, Clubul "Sportul Studenţesc" din Bucureşti, Clubul Sportiv "Universitatea" din Craiova,  Clubul Sportiv "Universitatea" din Galaţi.

 

 

 

Cluburile sportive care trec în subordinea universităților sunt:

Adauga comentariu