Gunoaiele răsar ca florile pe strada Inului

O zonă din cartierul Mărăști arată ca o junglă urbană unde nu se mai ține cont de nici o regulă în ce privește colectarea deșeurilor menajere. La podețul dintre două străzi se află o sursă de poluare și infecție, unde se adună constant deșeuri.

Criză acută de simț civic pe strada Inului, din cartierul Mărăști. Clujenii se debarasează de gunoaie și reziduuri direct în stradă și între cele două țevi ruginite de apă aflate între strada Inului și strada Ialomiței. Deși la câțiva pași distanță se află puncte de colectare a deșeurilor menajere, oamenilor le este mai la îndemână să scape de gunoi în timp ce traversează podețul peste țevi.

gunoi inului

Zona de lângă pod arată ca o mini junglă, fiind plină de vegetație neîngrijită între care cetățenii ”ascund” pet-uri, sticle de băutură, ambalaje, pahare de plastic și pungi de semințe. Imaginea e dezolantă, se observă clar că o parte din deșeuri zac acolo de luni bune fără ca autoritățile competente să ia vreo măsură. 

Acest loc pare a fi căminul gunoaielor din cartier, unde zi de zi se ”întâlnesc” zeci de deșeuri care ar trebui să ajungă în altă parte. Aruncate de-a valma, gunoaiele strică imaginea străzii Inului.

Destul de aproape de sursa de infecție există o școală gimnazială și un liceu, iar copiii care trec peste podeț în drumul lor spre școală sau cei care locuiesc în blocurile de pe Inului sunt expuși pericolului. Pe lângă faptul că au parte de o ”lecție” de educație civică în aer liber. 

Comentarii

Cineva

17.09.2017 12:28

Noi facem curat la acele tevi dar exista atatea genuri de oameni in lumea asta care nu stiu de bun simt incepand cu odraslele unor vecini, continuand cu studentii care stau in zona, dar si cu mulrlte ale persoane de alta etnie...pe care ii doare mana sa isi adune dupa ei dupa ce stau la o poevste acolo sau chiar sa duca sacul de gunoi la ghena din apropiere. De peste 2 ani de zile s-au cerut sa se monteze cosuri de gunoi pe stalpi si tot nu au venit, iar cele cateva existente le curatm noi locuitorii zonei ca personalul de la Rosal se face ca ploua.

Dan

17.09.2017 15:56

Parca vad ca Alexa e de vina. Huoooo

Cineva

18.09.2017 09:24

Nu cred ca am mentionat undeva ca Alexa ar fi vinovat de ceea ce se intampla in zona. Spuneam doar ca autoritatile nu isi fac treaba, plus ca oamenii nu is educati sa pastreze curatenia. Prin urmare, nu vad care e problema ta si te afli sa comentezi aiurea. Din pacate suntem foarte buni sa gasim tapul ispasitor. Normal ca nu imi convine ca o mana de oameni din zona sa facem curat si altii sa vina isi bata joc si sa ne trezim ca se scriu si articole de cat de murdara e zona. Din pacate suntem un popor needucat in multe privinte si ce e mai rau este faptul ca nici nu dorim sa ne schimbam. Pacat ca avem un oas frumos, dar degeaba....

Adauga comentariu