Gunoaiele răsar ca florile pe strada Inului

O zonă din cartierul Mărăști arată ca o junglă urbană unde nu se mai ține cont de nici o regulă în ce privește colectarea deșeurilor menajere. La podețul dintre două străzi se află o sursă de poluare și infecție, unde se adună constant deșeuri.

Criză acută de simț civic pe strada Inului, din cartierul Mărăști. Clujenii se debarasează de gunoaie și reziduuri direct în stradă și între cele două țevi ruginite de apă aflate între strada Inului și strada Ialomiței. Deși la câțiva pași distanță se află puncte de colectare a deșeurilor menajere, oamenilor le este mai la îndemână să scape de gunoi în timp ce traversează podețul peste țevi.

gunoi inului

Zona de lângă pod arată ca o mini junglă, fiind plină de vegetație neîngrijită între care cetățenii ”ascund” pet-uri, sticle de băutură, ambalaje, pahare de plastic și pungi de semințe. Imaginea e dezolantă, se observă clar că o parte din deșeuri zac acolo de luni bune fără ca autoritățile competente să ia vreo măsură. 

Acest loc pare a fi căminul gunoaielor din cartier, unde zi de zi se ”întâlnesc” zeci de deșeuri care ar trebui să ajungă în altă parte. Aruncate de-a valma, gunoaiele strică imaginea străzii Inului.

Destul de aproape de sursa de infecție există o școală gimnazială și un liceu, iar copiii care trec peste podeț în drumul lor spre școală sau cei care locuiesc în blocurile de pe Inului sunt expuși pericolului. Pe lângă faptul că au parte de o ”lecție” de educație civică în aer liber. 

Adauga comentariu