Gunoaiele din Mănăștur - o problemă de sănătate publică și lipsă de bun simț - FOTO - VIDEO

Gunoaiele cartierelor clujene reprezintă o temă de interes public, de civilizație, de administrație, dar și de sănătate. În mod evident, colectarea selectivă nu este decât o vorbă de duh, așa ca să ne aflăm și noi în treabă. Că na, la noi măcar se discută despre acest subiect, știm și noi ce presupune colectarea selectivă, atâta că, până la urmă, se varsă tot gunoiul la amestec. Dar unde ajung gunoaiele și ce se întâmplă după ce ai aruncat coșul de gunoi la tomberon, nu ne mai interesează. Știm noi că există o zonă rău famată, care se numește Pata Rât, dar Clujul trebuie să rămână curat. 

Cine are curajul și curiozitatea să vadă și cealaltă ipostază a unuia dintre cele două mall-uri, nu are decât să coboare pe scările de incendiu ale acestor spații și să arunce o privire. Cantitatea de gunoi menajer pe care le produc mall-urile clujene zilnic, este considerabilă. Iar imaginea ”luxului” din interior contrastează puternic cu duhoarea care te învăluie atunci când te apropii de tomberoanele mall-urilor.

Revenind, putem spune că nici cartierele din orașul de 5 stele nu sunt o excepție în acest sens. Ieri prezentam realitatea din teren, de pe strada Bușteni din cartierul Gheorgheni. Situația de acolo poate fi egalată cu greu de alte zone.

CITEȘTE ȘI: Gunoiul se ridică o dată la o lună jumate, în cartierul Gheorgheni. O scurtă poveste despre cum (nu) își fac treaba firmele de salubritate - FOTO - VIDEO

În curând, atunci când temperaturile vor fi mai ridicate, problema gunoiului menajer va deveni și o problemă de sănătate publică. Până una alta, această temă se referă la bunul simț și civilizația cetățenilor. Sau la modul în care (nu) își fac treaba angajații firmelor de salubritate. Sau la faptul că Poliția Locală nu consideră de cuviință să cerceteze și aceste situații delicate, care se referă la gunoaiele din cartiere.

Mai jos vă prezentăm câteva imagini surprinse de către un clujean în cartierul Mănăștur, pe Aleea Moldoveanu. Pozele sunt însoțite și de o scurtă declarație a cititorului nostru:

Este greu de cuprins în cuvinte modul total neprofesionist cu care este abordată problema gunoiului menajer din cartiere. E bine, centrul orașului poate fi vizitat de turiști, în reviste europene se scrie despre municipiul Cluj-Napoca, suntem măguliți în fel și chip. Vorba aia, gunoiul îl ascundem sub preș... suntem cu adevărat europeni? Lipsa de bun simț este evidentă: când încep reparațiile prin apartamente, locatarii scot tot felul de materiale uzate și moloz, saci de gunoi, pe care le lasă de izbeliște pe lângă tomberoane. Dar când vine căldura, atunci cum va fi? O infecție totală. Nici despre angajații firmelor de salubritate nu am cuvinte de laudă: aceștia adună gunoiul selectiv, deșeurile voluminoase și cele lăsate vraiște pe lângă tomberoane nu sunt ridicate cu lunile”, a afirmat acesta. 

Imaginile vorbesc de la sine:

În cartierul dumneavoastră, cum este situația? Își fac treaba firmele de salubritate sau aveți situații similare cu cea prezentată de noi? 

Adauga comentariu