Grupul RER Ecologic, noul castigator al contractului de salubrizare stradala

Grupul de firme RER Ecologic a castigat licitatia de salubrizare stradala si deszapezire in Cluj-Napoca, in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro. RER este patronata de familia germana Remmert (tata si fiu), dar supervizata politic de persoane-cheie din PDL, printre care deputatul PDL Cezar Preda.

Comisia de licitatie a Primariei Cluj-Napoca a reevaluat ofertele depuse pentru concesionarea serviciului de salubrizare stradala si deszapezire in Cluj-Napoca. Asta, dupa ce Curtea de Apel Cluj a decis ca intreaga procedura trebuie reevaluata. Initial, castigatoarea licitatiei a fost  firma Supercom.

Potrivit reevaluarii, noul castigator al licitatiei este grupul RER Ecologic.

"Pentru Lotul I, sector 1 a fost desemnata castigatoare Asocierea SC RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SA SC RETIM ECOLOGIC SERVICE   SA SC RER ECOLOGIC SERVICE SRL SC RER ECOLOGIC  SERVICE GALATI  SA. Lotul  II, sector 2 a fost adjudecat de asocierea S.C. RER ECOLOGIC SERVICE BUZAU SA CU S.C. RER ECOLOGIC SERVICE BUCURESTI REBU S.A.", arata Primaria Cluj-Napoca.

Societatile desemnate castigatoare au experienta in salubritatea stradala, avand de-a lungul timpului contracte incheiate in mai multe orase din tara, printre care Oradea, Timisoara, Galati, Braila, Buzau si Bucuresti.

Potrivit noii evaluari, in Sectorul I - Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dambu Rotund, zona centrala – adica circa 80% din oras, va opera RER Ecologic Service Oradea, care face parte din grupul de firme RER- continuatorul REBU care a detinut monopul deseurilor in capitala. Societatea ii are drept asociati persoanele juridice RER Recuperare Ecologica si Reciclare SRL (controlata de  R.R.R. GMBH REMMERT RECYCLING ROMANIA),  Administrarea Domeniului Public SA si Consiliul Local al Municipiului Oradea. Societatea a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei si profit de 4 milioane de lei.

In Sectorul II - Gheorgheni, Marasti, Intre Lacuri, Bulgaria, A. Muresanu, Someseni,  zona centrala -  circa 20% din oras, va opera SC RER Ecologic Service Buzau, controlata de RER Recuperare Ecologica si Reciclare SRL si Consiliul Local al municipiului Buzau.

Societatea a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 27 de milioane de lei si profit de 3 milioane de lei.

Potrivit primariei Cluj-Napoca, se va trece la semnarea contractului cu cele doua asocieri dupa expirarea termenului eventualelor contestatii.

Firma RER Ecologic Service – REBU SA este, potrivit mass-media, controlata de persoane importante ale PDL, in frunte cu deputatul PDL Cezar Preda. De altfel, Preda a fost director în RER, coordonand filialele din Buzau, Galati si Tulcea. Mai mult decat atat, Preda a declarat, in 2007, unui cotidian central ca a coordonat toate afacerile RER din tara si a pus pe picioare intreaga afacere REBU.

Adauga comentariu