Grupul Pehart Tec, sustinut de Abris pentru a ajunge No. 1 in estul Europei

O investitie de 90 de milioane de lei a readus Dejul pe harta industriei de celuloza. Pehart Tec Grup a pus in functiune o noua unitate la Dej, care creste capacitatea totala de productie de hartie tissue cu 33%.

Omul de afaceri Ioan Tecar a creat Grupul Pehart Tec in parteneriat cu Fondul de Investitii Abris Capital Partners, dupa ce a finalizat o investitie de 90 de milioane de lei, din care aproape jumatate, 43.608.805 lei, a fost realizat cu sprijinul Ministerului Finantelor Publice prin Schema de Ajutor de Stat.

La Dej, Metalicplas Distribution, membra a grupului Pehart Tec a construit o hala de productie cu o suprafata totala de 9.336 mp si a achizitionat o masina de fabricat hartie tissue cu o capacitate de 82 tone/zi. A fost asamblata si pusa in functiune o instalatie de fabricat hartie igienica si prosoape de bucatarie cu o capacitate de productie de 12 mii tone/an , au fost puse in functiune o linie de de fabricare batistute si una fabricare a servetelelor. In plus, a fost achizitionata aparatura de laborator si alte instalatii tehnice si masini (compresor, motostivuitoare, poduri rulante).

Prin noua linie de productie pusa in functiune la Dej, Pehart Tec Grup a creat peste 100 de noi locuri de munca.

In momentul de fata, Pehart se afla pe locul 10 in Europa, in topul producatorilor de hartie tissue, insa reprezentantul Fondului de Investitii Abris Capital Partners, partenerul lui Ioan Tecar in proiect, Cezar Scarlat (Head of Abris Romania) s-a declarat dispus sa investeasca in firma dejeana pana cand aceasta va ajunge cel mai mare producator de hartie tissue din estul Europei.

Abris isi alege cu foarte mare atentie companiile in care investeste, insa, cu Ioan Tecar le-a fost foarte usor sa se hotarasca datorita viziunii, dedicarii si abilitatilor de care a dat dovada antreprenorul roman.

“Am vrut sa-mi aduc oamenii acasa. Dejul a fost oglinda industriei de celuloza si hartie, iar cand am deschis fabrica de la Petresti am mutat acolo specialistii de la Dej, cu tot cu familii, le-am facut locuinte in fabrica. Si cei de la Ministerul de Finante m-au intrebat de ce nu fac investitia la Petresti, insa le-am spus ca la Dej am oameni care “traiesc hartia”, isi motiveaza Tecar hotararea de a face la Dej investitia.

Romanii consuma, in medie, 80.000 de tone de hartie igienica, anual, in timp ce Pehart produce 98.000 de tone. Desi vanzarile pe piata din Romania au crescut cu aproximativ 30%, grupul exporta 65-70% din productie.

Grupul Pehart Tec a fost creat in urma investitiilor finalizate in anul 2015 de catre omul de afaceri Ioan Tecar, in parteneriat cu Fondul de Investitii Abris Capital Partners, in sectorul de productie al hartiei tissue si al produselor din hartie tissue (hartie igienica, servetele, batiste). Pehart Tec Grup este format din 4 societati comerciale: Samus Constructii SA, Metalicplas Impex SA, Metalicplas Distribution SA si Pehart Tec SA si are o cifra de afaceri anuala totala de 437 de milioane lei.

Pehart Tec Grup si-a propus sa inchida anul 2016 cu o cifra de afaceri de 98 de milioane de euro.

 

Adauga comentariu