Grindeanu și-a citit declarația de vasalitate față de Dragnea: “Eu îmi înțeleg foarte bine postura: suntem un guvern politic, dar politica se face în altă parte. Noi vom fi la guvern pentru administrarea țării”

Pentru a fi foarte clar cine este adevăratul prim ministru, Liviu Dragnea a prezentat propunerile PSD pentru așa-zisul Cabinet Grindeanu. Sorin Grindeanu a stat și și-a ascultat respectuos șeful cum îi anunță cabinetul. Să fie clar cine conduce, inclusiv membrii propuși și acceptați de ALDE au fost anunțați de către Călin Popescu Tăriceanu. Deci, avem Cabinetul Dragnea-Tăriceanu. Cu Shaiddeh vice-prim-ministru. Și cu Liuța Olguța Vasilescu ministru (direct din dosarul penal). Sorin Grindeanu a stat cuminte și a ascultat până i s-a dat cuvântul. Când i s-a dat, a declarat în direct că și-a înțeles foarte bine postura, atât a lui personal, cât și a restului echipei (cabinetul cum ar veni): cea de servitori al lui Dragnea personal și ai lui Tăriceanu în subsidiar.

“Am prezentat propunerile pentru cabinet, o listă terminată aseară cu premierul”, și-a început declarația Liviu Dragnea, apoi a citit lista viitorul Cabinet:

Vicepremier, ministerul dezvoltarii: Sevil Shhaideh

Ministru delegat fonduri europene: Mihaela Toader:

Economie: Alexandru Petrescu

Afaceri Externe: ALDE (comunica ei)

Ministru delegat afaceri europene: Ana Birchall

Agricultura: Petre Daea

Aparare: Gabriel les

Cultura si identitate nationala: Ionut Vulpescu

Educatie: Pavel Nastase:

Cercetare: Serban Valeca:

Energie: ALDE

Finante: Viorel Stefan

Justitie: Florin Iordache

Ape si Paduri: Adriana Petcu

Munca: Lia Olguta Vasilescu

Comunicatii: Augustin Jianu

Sanatate: Florian Bodog

Tineret: Marisu Dunca

Transporturi: Razvan Alexandru Cuc

Consultare publica: Gabriel Petrea

Relatia cu Parlamentul: ALDE

Comert: Florin Jianu

Turism: Mircea Dobre

Romanii de pretutindeni: Andreea Pastarnac

După citirea viitorul Cabinet pe partea PSD, tot Liviu Dragnea a continuat declarațiile, nu premierul desemnat. Pe scurt, a declarat:

Am luat in calcul o reprezentare buna a femeilor

Oameni compatibili cu premierul

Multi tineri

Premierul a fost foarte interesat ca activitatea in guvern sa fie mai putin politica si mai mult aplecata spre aplicarea programului de guvernare

A fost un vot in unanimitate in conducerea partidului

Apoi i-a dat cuvântul premierului desemnat cât să-și facă și acesta declarația de obediență față de Dragnea și față de PSD.

“Eu îmi înțeleg foarte bine postura: suntem un guvern politic, dar politica se face în altă parte. Noi vom fi la guvern pentru administrarea țării” – și-a subliniat relația de subordonare Sorin Grindeanu

Ulterior și-a anunțat miniștrii și Călin Popescu Tăriceanu:

Vicepremier și Mediu: Daniel Constantin

Afaceri Externe: Teodor Meleșcanu

Energie: Toma Petcu

Relatia cu Parlamentul: Grațiela Gavrilescu

Comentarii

mihai

03.01.2017 18:07

De manutza veti merge in sir indian spre beciu domnesc.....ajutoarele sociale vor veni la pachet cu un detz de rachiu de la Olguta, la transporturi avem un domn care inspira "siguranta" in implementarea programelor, telecomanda de la Teleorman la Interne....frumos....tot vorbim de moldoveni ca au ales pro Rusia....dar cu ce suntem noi mai breji....ca am votat un partid comunist condus de un dictator desavarsit ? 

Adauga comentariu