Greva transportatorilor + lucrările CNADNR = trafic cumplit

Lucrările care de desfăşoară pe mai multe tronsoane din întreg judeţul, coroborate cu protestul transportatorilor, care circulă lunea, între orele 10 şi 12 cu doar 30 km/h, au transformat un drum relativ scurt, între Turda şi Cluj-Napoca, de exemplu, într-un adevărat calvar.

Deşi mulţi şoferi de autoturisme sunt solidari cu tiriştii şi camionagiii, aceştia sunt revoltaţi că trebuie să parcurgă mai puţin de 30 de kilometri în aproape o oră.

Transportatorii protestează de la mijlocul lunii august împotriva creşterii RCA. Dacă acum o fac paşnic, prin claxoane atunci când trec prin dreptul sediului Guvernului şi al ASF, şi scăderea vitezei până la limita preîntâmpinării oricărui pericol (30 km/h) în fiecare zi de luni, între 10 şi 12, transportatorii din România pregătesc mega – protestul RCA, care va avea loc în data de 14 -15 septembrie, a anunţat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

Chiar şi atunci când nu protestează transportatorii, distanţa dintre cele două oraşe pare tot mai greu de parcurs, mai ales că lucrările par a nu se mai termina.

Din două benzi largi pe sens, acum maşinile sunt nevoite să circule pe o singură bandă îngustată. Pe mijlocul şoselelor se lucrează la despărţitoarele de sens, pe margini la trotuare.


"De ceva luni bune se circula civilizat pe traseul Cluj-Turda. Totul era relativ O.K., cu excepţia unor vitezomani sau cei ce nu prea respectă regulile de circulaţie.
Dar ce să vezi, iniţiativa de la CNADNR, HAI SĂ NE DĂM CU STANGU-N DREPTUL, să stricăm, dacă putem, circulaţia pe traseele Cluj-Turda; Cluj-Oradea şi nu numai !!!
De ceva vreme cred că a observat multă lume lucrările din Feleac, Vâlcele, Tureni şi Paniceni care, vezi Doamne, ar reduce viteză în trafic şi ar diminua accidentele.
Culmea este că accidentele nu s-au diminuat, dar, colac peste pupăză, s-au stricat drumurile!
Execuţia celor de la CNADNR este execrabilă, deplorabilă, parcă s-ar lucra la întâmplare, numai să se bată joc de contribuabili şi mai ales de participanţii la traficul de pe rutele mai sus menţionate, care şi aşa lasă de dorit !?!?
Ce să spun, dacă priveşti lucrările lor, mai ales din Dealul Feleacului, intrarea în Tureni şi intrarea în Paniceni parcă te apucă o lehamite de prostie.
Ce mai vorba, îţi da impresia că expresia "geniul poporului român" se pare că îşi pierde esenţa. Cred că acum se poate vorbi de contrariul!!!
Rugămintea multor participanţi la trafic ar fi să se "studieze" puţin problema această, să se popularizeze cazul, până nu este prea târziu.
Un mare grup de contribuabili cu rovinete total NEMULŢUMIŢI!!!", ne scrie Eftimie Horea, un cititor Ziar de Cluj.

Această este doar una dintre sesizările venite pe adresa redacţiei din partea celor care frecventează drumurile ciuntite de CNADNR.

Oamenii sunt la capătul răbdării.

Adauga comentariu