Grefierul Emil Mureșan, reținut la insistențele DGA Cluj. Un inculpat l-a denunțat pentru mita pe care i-a dat-o!

Grefierul de penal Emil Mureșan, de la Judecătoria Cluj-Napoca, a fost reținut în această seară, în urma unei investigații derulată de procurorul Constantin Florin Toloargă și anchetatorii de la DGA Cluj. Grefierul a fost denunțat de către un inculpat care i-a remis în repetate rânduri sume de bani, un pachet de cafea și o cutie cu ciocolată pentru a-i rezolva prelungirea dreptului de a conduce pe drumurile publice. Denunțătorul, Vasile Pogăcean, era trimis în judecată într-un dosar de vătămare corporală din culpă. Acel dosar era judecat de magistratul Alexandru Tiliciu, al cărui grefier repartizat era Emil Mureșan. 

Anchetatorii susțin că în intervalul iulie 2019 - noiembrie 2019, Vasile Pogăcean i-a remis mai multe sume de bani lui Emil Mureșaan pentru ca grefierul să îi urgenteze soluționarea cererii de prelungire a dreptului de circulație. 

Cei de la Parchetul Tribunalul Cluj îl acuză pe Emil Mureșan de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. 

 

Reamintim că Emil Mureșan a fost audiat în 2006 într-un alt dosar de corupție. Atunci DNA Cluj susținea că denunțătorul i-a dat grefierului 10.000 de euro pentru soluționarea unor cereri într-un dosar din care făcea parte. 

Pe scurt, în perioada respectivă, firma "Ribeek" a pornit un proces de evacuare a lui Ludovic Berki. Cel din urmă a susținut că ar fi cerut sprijinul unui grefier, Emil Mureșan, care i-ar fi promis că va interveni pe lângă judecatorul Valentin Pop, care să îi dea câștig de cauză lui Ludovic Berki. În denunțul depus la Direcția Național Anticorupție, Berki susține că i-ar fi dat lui Mureșan 10.000 de euro șpagă.

Adauga comentariu