Grapefruit-ul este hepatoprotector si arde grasimile

In contextul bolii universal-prezente a zilei de astazi, stresul, cateva organe ajung sa fie afectate in cazul fiecaruia dintre noi, si alte consecinte grave se manifesta imediat, incepand cu binecunoscuta oboseala, lipsa de concentrare, si sfarsind cu un diabet zaharat de gradul al doilea (o boala endocrina, caracterizata prin anomalii metabolice, dar care isi poate face aparitia destul de usor la majoritatea persoanelor).

Tot pe fondul stresului apar si alte devieri fizice, precum lipsa poftei de mancare, apatia, si multe altele, datorate in primul rand ficatului, care poate sa fie obosit peste masura, sau care sa aiba alte probleme si insuficiente. Inainte de-a va gandi sa administrati un hepatoprotector, sau de-a folosi orice alt remediu este indicat sa va faceti analizele si sa vorbiti cu un doctor.

Daca nu aveti timp pentru analize, atunci puteti sa introduceti mici obiceiuri sanatoase in modul alimentar pe care-l aveti. Astfel, pentru a sustine si proteja ficatul, puteti sa consumati zilnic cate un fresh facut din citrice, dar care sa contina si grapefruit. De asemenea, ar fi potrivit sa consumati in fiecare zi cate un grapefruit, sau chiar doua, intrucat acesta are suficiente calitati capabile sa faca o schimbare atat in cazul nivelului stresului, cat si a ficatului obosit.

Grapefruit-ul este un fruct citric, produs in urma incrucisarii dintre portocala si pomelo, regasit sub variante de galben, roz si rosu. Cunoscut stiintific sub denumirea de "citrus paradise” (fructul paradisului), grapefruitul are un aport semnificativ de vitamina C, vitamia A, vitaminele B1, B2 si B5, precum si fier, calciu, fosfor, potasiu si apa. Totodata, are si actiuni antioxidante pentru organism, dar si efect anti-tumoral, iar licopenul este capabil de-a ajuta in lupta procesului de oxidare legat de radicalii liberi.

Printre efectele generale pe care le are, acest fruct ajuta la mentinerea sanatatii gingiilor (previne inflamarea lor), previne bolile tubului digestiv, a constipatiei, aciditatii gastrice. Are si numeroase beneficii in indepartarea astmului, artritei, reumatismului, osteoartritei, diareei, diabetului, febrei, oboselii, infectiilor (chiar si a celor genitale), herpesului, scade nivelul glicemiei, ajuta in bolile de rinichi, ficat si inima (reduce riscul unui infarct), si chiar in cazul malariei (datorita substantei chinina).

Acestea sunt capacitati suficiente pentru a lua in considerare consumarea grapefruit-ului. Momentul oportun al consumarii lui este pe stomacul gol, dar intre mese, intrucat fructele consumate dupa mancare fermenteaza de cele mai multe ori. De asemenea, intrucat scade semnificativ nivelul colesterolului, grapefruit-ul face si minuni in cazul luptei cu kilogramele, fiind folosit de cele mai multe ori de catre persoanele care vor sa slabeasca. In trecut a fost folosit cu efecte remarcabile chiar de catre Marilyn Monroe.

.ro
Foto: sxc.hu

Adauga comentariu