Grandemar, companie cu capital olandez și maghiar, a făcut profit de 1 milion euro, în 2019, din extracția de piatră

Grandemar Cluj-Napoca, înființată în 1991, este producător de materiale de construcții. Are obiect de activitate extracția pietrei pentru construcții, pietrei ornamentale, pietrei calcaroase, cretei și ardeziei. Carierele sale sunt amplasate în centrul Transilvaniei, în zona în care s-au pus bazele activităţii de extracţie și prelucrare industrială a pietrei pentru construcţii: în anul 1873, prin deschiderea carierei Poieni sub patronaj privat.

Piața de piatră pentru construcții este un segment economic profitabil. Ca urmare, Grandemar a mers pe profit în ultimii 20 de ani. 2019 a fost un an bun pentru compania din Cluj-Napoca.

Grandemar Cluj-Napoca a avut, în urmă cu doi ani, venituri totale de peste 11 milioane euro, față de 8 milioane euro în anul 2018. În urmă cu patru ani, cifra de afaceri a fost de 8,4 milioane euro, iar în urmă cu cinci ani a fost de 9 milioane euro. Cea mai mare cifră de afaceri din ultimii 20 de ani a fost înregistrată în 2008: 22,3 milioane euro.

În ceea ce privește profitul, compania a avut un câștig net de peste 1 milion euro în anul 2019, o creștere colosală față de anul 2018 când profitul net declarat a fost de numai 56 mii euro. Nici în 2016 și 2017, Grandemar nu a stat deloc rău la acest capitol. A avut un profit net de peste 1 milion euro, respectiv 915 mii euro. În anul 2008 când a avut cea mai mare cifră de afaceri, compania a făcut și cel mai mare profit: peste 3,5 milioane euro.

În ultimii cinci ani, Grandemar a avut un număr de angajați care a variat între 125 și 133.

Grandemar are doi asociați: 57% din capital aparține Bloem International BV (Olanda) și 41% aparține STR Holding General KFT (Ungaria). Compania este administrată de Bloem Gerardus Hendrikus Maria (Olanda), Bloem Roger Hendrikus Cornelia (Olanda), Halmai Zoltan (Ungaria), Merkl Istvan (Ungaria) și Carmen Nicoleta Laura Ionescu (România).

Grandemar are sediul administrativ în Cluj-Napoca, iar activitatea de producţie se desfasoară în trei mari cariere din judeţul Cluj: Poieni, Bologa şi Morlaca, două cariere de mai mică întindere şi capacitate Valea Lungii şi Bologa-Henţ, o carieră în judeţul Sălaj: Moigrad şi o carieră în judeţul Bihor: Pietroasa.

Piaţa de desfacere a produselor de carieră este constituită din utilizatorii din activitatea de întreţinere, reparaţii şi construcţii feroviare din zona Regionalei Cluj şi a Regionalelor limitrofe şi din utilizatorii din reţeaua de întreţinere drumuri judeţene şi naţionale. Ca segment de piaţă, S.C. GRANDEMAR S.A. deţine o supremaţie aproape absolută în zona Transilvaniei, dar calitatea pietrei a făcut din societatea noastră un puternic concurent şi în zona Banatului şi Olteniei.

Patru firme sunt conectate direct de Grandemar: Happy Siluete Cluj-Napoca, Cariera Moigrad din Moigrad Porolissum județul Sălaj, B&G Construcții Cluj-Napoca și G&B Machinery Import Export Cluj-Napoca.

Adauga comentariu