Graffiti-urile de pe clădirile din Cluj-Napoca: O mizerie care se confundă cu arta

Ieșind la o plimbare prin Cluj, printre blocuri, pe poduri, dar și în zona centrală, la o privire ne dăm seamă că orașul este invadat de „artă stradală”. Unii tineri, mai mult sau mai puțin talentați își expun creațiile pe pereții clădirilor. Deși „arta stradală” reprezintă un act de vandalism, în Cluj, nici Primăria, nici Poliția Locală nu acționează conform legii.

Într-adevăr, grafitti-urile pot fi desene inspiraționale, care să transmită un sentiment de admirație.Însă, ceea ce vedem pe clădirile orașului de 5 stele sunt niște mâzgăleli ofensive, vulgare, care sfidează normalitatea şi bunul simţ. În comparație cu alte orașe europene, în Cluj, aceste desene doar niște mizerii realizate de dragul distrugerii.

„Zilele trecute mergând prin centrul orașului am văzut numeroase clădiri mâzgălite urât cu spray colorat. Proprietarii au făcut eforturi financiare sa refațadizeze imobilele iar acum vine cineva și le distruge. Nu mi se pare normal așa ceva și nici faptul ca Politia Locala este dezinteresata total, deși chiar clădirea de pe str Str. O Iosif de lângă sediul lor este oribil mâzgălită. Probabil, „artistul" este o persoana tânără care se și semnează, dar se pare ca pe nimeni nu interesează”, spune o clujeancă.

Imagine cu artă stradală din Valencia:

Sursă foto: yourtripagent.com

Imagine cu artă stradală din Cluj-Napoca:

 

Adauga comentariu