Gradinita Samariteanul, locul in care credinta e pe primul loc

Gradinita „Samariteanul”, prin specificul ei crestin, se doreste a fi o alternativa la invatamantul de stat. Aici, pe langa ofertele specifice oricarei gradinite particulare, dezvoltarea spirituala a copiilor se afla pe lista de prioritati. Sustinuta de Asociatia Crestina de Caritate "Samariteanul" si Biserica Crestina Penticostala Speranta, gradinita cu program normal "Samariteanul" are 63 de copii inscrisi la inceputul anului 2012-2013. Chiar daca in spatele gradinitei sta o biserica penticostala, cei mici nu sunt influentati si nici orientati in vreo directie in ceea ce priveste religia, sustine directoarea Lucica Amza.
"Educatia crestina e de foarte mare importanta pentru formarea caracterului copilului. Etosul gradinitei noastre este faptul ca noi ii ajutam si sustinem pe cei mici sa se dezvolte intelectual, fizic, estetic, dar aducem acest plus de dezvoltare spirituala. Copiii nu sunt orientati spre nici un cult, ei invata despre Dumnezeu doar ceea ce trebuie si pot sa cunoasca. Asa cum creatorii nostri pamantesti sunt mama si tatal, cu totii avem un creator ceresc. Mergem doar pe linia atributelor lui Dumneze si de acolo ne adaptam, in functie de personalitatea copilului. Am avut si fetita de preot la gradinita, si copii de martori", spune Amza.

Ieftin ca braga

Samariteanul este una dintre cele mai ieftine gradinite particulare din Cluj. Fata de taxele de 500 sau chiar 600 de lei, cat scot parintii din buzunare in alte locuri, pretul pentru programul normal e aici la jumatate. Pentru programul scurt, de la 8:00 - 12:00, taxa e de 250 lei, suma in care este inclus programul "cornul si laptele". Programul lung, after school, incepe de la 8:00 la 17:30, iar taxa perceputa e 500 lei, masa fiind inclusa in pret. Cand vine vorba de limbi straine, gradinita nu poate concura cu celelalte particulare din oras. Singura optiune ste limba engleza, care se face optional, contra cost (10 lei pe luna), de doua ori pe saptamana.

Adauga comentariu