Diete

Goji, povestea tineretii vesnice

Sanatate, vitalitate si pofta de viata. Cu totii ni le dorim, dar putini dintre noi reusesc sa le pastreze mereu. Acum insa toata lumea poate descifra secretul tineretii vesnice. Nu trebuie decat sa consume Goji, „fructul longevitatii” sau „superfructul” cum i se spune deja in multe parti ale lumii.

De cativa ani, Goji a ajuns si la noi si a inceput sa cucereasca piata. Continutul bogat de vitamine, minerale, polizaharide, aminoacizi, uleiuri esentiale si alte elemente importante este un adevarat cadou de la natura pentru corpul uman.

Fructul Goji (varietatea Lycium Barbarum) este o comoara a Tibetului, zona cunoscuta mai mult datorita culmilor inalte din Himalaya si a lui Dalai Lama. Goji face parte din traditia medicinala si culinara a Orientului, statisticile demonstrand ca acolo sunt cei mai multi oameni peste 100 de ani.

Legende asiatice

Legendele vorbesc de Goji inca din 800 D.C. Atunci, calugarii din Tibet au baut apa dintr-o fantana langa care crestea un tufis. Fructele acestuia, numite “goji”, cadeau in apa. Calugarii au observat ca toti cei care au baut apa din fantana au trait mai mult si mai sanatos. De atunci, localnicii consuma Goji zilnic, sub diferite forme: proaspat, pentru ceai si suc, in mancaruri sau sub forma de fructe uscate.

O alta legenda vorbeste despre un chinez numit Li Qing Yuen, care ar fi trait 252 de ani. Secretul sau: consuma zilnic supa din fructe Goji, practica Yoga Taoista si facea miscare.

Cu timpul vestea despre fructul miraculos s-a raspandit, au venit oameni din toata Asia si au luat rasaduri pe care le-au plantat in satele lor. Incetul cu incetul planta s-a raspandit, tot mai multe persoane au incercat Goji, iar medicii au efectuat tot mai multe cercetari si au scris carti despre el.

Europa si America, cucerite de Goji

Desi a fost desemnat “superfructul anului” în 2007, fructul Goji este cunoscut in America de-abia de la inceputul acestui secol. A fost insa adoptat rapid de staruri precum Madonna, Elizabeth Hurley, Mischa Barton si altii.

Nici in Europa povestea si calatoria lui Goji nu este prea bine cunoscuta in momentul actual, desi in anul 1730 britanicii il cultivau si il foloseau la prepararea ceaiului.

Povestea Goji in viata dvs. incepe acum!

Fructele Goji comercializate de distribuitorului clujean S.C. Goji Planet S.R.L provin din regiunea muntoasa din Tibet, sunt crescute organic, nu contin pesticide, sunt culese si sortate manual, apoi uscate la soare. Ambalajul special asigura pastrarea proprietatii lor timp de 3 ani.

Fructele Goji pot fi comandate de pe site-ul www.goji.ro. Detalii puteti obtine si la numarul de telefon 0264.431.853 sau la adresa de e-mail marketing@goji.ro.

Goji contine mai multa vitamina C decat citricele, mai mult beta-caroten ca morcovii si mai multe proteine decat cerealele. Mai exact, un fruct de Goji contine: vitamine (C, A, E, B1, B2, B6), 21 microelemente (fier, magneziu, cupru calciu, fosfor, zinc si germanium), 18 aminoacizi, acizi graşi, carotenoizi (beta-caroten, zeaxantina, luteina).


.ro
Foto: goji.ro

Nota: Material cu caracter publicitar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *