Gicu Buzdugan și asociații săi „împușcă” 9 MILIOANE EURO profit pe Kremlin Development în 2019

Dezvoltatorul imobiliar Kremlin Development, firmă înființată în 2015, a reușit anul trecut să ajungă pentru prima dată pe profit! Și ce profit! Aproape 8,9 milioane euro. Saltul este uriaș pentru dezvoltatorul imobiliar. De exemplu, în 2016 a declarat pierderi de 4.500 euro, în 2017 pierderile au crescut la 3.800 euro, iar în anul următor au ajuns la 17.000 euro. De la minus 17.000 euro la un profit de 8,9 milioane euro a fost nevoie doar de un an.

În intervalul 2016 – 2018, Kremlin Development a avut cifră de afaceri zero, dar anul trecut cifra de afaceri a ajuns la 19,1 milioane euro cifră de afaceri.

Firma este deținută de Gicu Buzdugan (50%), Daniel Sabău (25%) și Ioan Ciorbă (25%). Compania este administrată de Gheorghe „Gicu” Buzdugan, cunoscut sub apelativul de Regele Betoanelor din Cluj. A primit acest nume după ce a făcut milioane grele din fabricarea betonului, prin firma sa GHM Mixbeton, care anul trecut a fost preluată de grupul francez Lafarge. Buzdugan este unul dintre cei mai importanți, dar și controversați oameni de afaceri din Cluj. Nu de puține ori a fost și în atenția presei tabloide din București.

Unul dintre proiectele imobiliare importante ale Kremlin Development este Riverside Residence, situat pe strada Porțelanului, unde sunt două blocuri de 9 și 10 etaje. Imobilele au fost ridicate pe o fostă platformă industrială.

„Zona reprezintă un viitor pol de dezvoltare, facilitat de tendința de retragere a unităților industriale către periferiile orașului și ascensiunea funcțiunilor de locuire și servicii publice pe fostele platforme industriale”, era notat în proiectul de hotărâre de Consiliu Local pe baza căruia s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru proiectul de pe Porțelanului.

De firma Kremlin Development sunt conectate direct 12 firme: Bughero Exim SRL, Agregatul Capus SRL, Verdi Project SRL, Transeuro Construct, Dermalife Gym, Beer Time, Vigo Grand Residence, GBSP Real Estates Developments, Business Point Imob, Newline Building, Transilvania Towers Development, Contas SA.

Prin firma Cyane SRL (deținută 50% de Bughero Exim SRL, al cărei unic asociat este Gicu Buzdugan și 50% de Anca Negrea), omul de afaceri din Cluj a realizat proiectul imobiliar Luminia din cartierul Europa. Acest proiect, demarat în 2014, a fost blocat, în urmă cu trei ani, de Asociația pentru Protecția Urbanistică a Clujului, condusă de Elek Levente. Ziar de Cluj a scris despre victoria în instanță a lui Gicu Buzgudan împotriva asociației.

Citește și:

EXCLUSIV: Ansamblul LUMINIA, victorie DEFINITIVA in Justitie! Dezvoltatorul Gicu Buzdugan: „Santajistilor mafioti de la asociatia APUC le cer daune de 5 milioane de euro!”. Omul de afaceri i-a facut plangere la CSM judecatoarei Monica Trofin!

Adauga comentariu