Ghiță Șimon, pseudo-șeful PSD Cluj, e puțin stresat de arestarea Sorinei Pintea. Fiindcă se simte și el cu musca pe achiziții

Maramureșul e un județ atipic pentru România. Aparent sărac, Maramureșul are o grămadă de politicieni bogați, o grămadă de dosare făcute la comandă, care cam mor subit. Maramureșul mai are și o tonă de bani publici pompați în ”investiții” diverse, dar care nu se regăsesc într-un trai mai bun pentru cetățeni.

Arestarea Sorinei Pintea este dubioasă doar prin prisma modalității în care procurorii lui Crin Bologa au găbjit-o. Fiindcă acela n-a fost flagrant sub nici o formă. Aproape ne gândim că au făcut-o să îi mai dea o șansă să scape pe vicii, să se facă fată cuminte. Altminteri toată lumea știa că Sorina Pintea ”brocherea”, sau tranzacționa, până și angajarea paznicilor la spitalele maramureșene.

Oricât ar zbiera senatorul Liviu Pop, atacul direct primit ”pe persoană fizică”, imediat după arestarea Sorinei Pintea, vine de la copilul ex-ministrei, despre care ne gândim că știe el de ce vorbește și că nu-și permite să compromită ancheta, expunându-și părintele. E o chestiune de zile și de niscaiva presiuni la adresa denunțătorului până când se vor obține date și despre senatorul ”Genunche”, născut în Vișeul de Sus. Și dacă tot discutăm de Vișeul de Sus, un alt baron din localitate, este chiar fostul ministru al Economiei, Ghiță Șimon, parașutat la Cluj de Marcel Ciolacu să pună talpă modernizării acestei filiale.

Ghiță Șimon este pe lista scurt a procurorilor DNA București, care au cerut toate contractele de investiții și achiziții de pe raza județului Maramureș. Printre ele, surpriză, apar mai multe contracte babane, de milioane de euro, pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul Orășenesc din Vișeul de Sus și câteva zeci de milioane de lei pentru modernizarea instituției spitalicești.

Șimon și Sorina Pintea erau foarte buni prieteni și au conlucrat foarte bine mai ales că, după ce nu a mai fost ministrul Economiei, Șimon a rămas cu un cuvânt greu de spus în Comisia Buget-Finanțe a Camerei Deputaților. Îngrijorător este faptul că Sorina Pintea a încasat 30 de zile de arest ”pe tubulatură”, lucru care ne face să credem că și Ghiță Șimon va fi chemat puțin la audieri.

Așa că ne vom distra, în curând, foarte mult și din această privință.

Adauga comentariu