Ghiolbanii clujeni si-au facut un nou loc de parcare in spatele Cluj Arena

In primavara acestui an, Primaria Cluj-Napoca ii soma pe proprietarii parcului de distractii din Parcul Central sa paraseasca terenul, pentru ca intentioneaza sa amenajeze aici un parc de role, din bani europeni. Cu inima stransa, oamenii si-au adunat "jucariile", pe care s-au hotarat sa le vanda, sa aiba cu ce-si acoperii datoriile in care i-a lasat municipalitatea. Doua luni mai tarziu, insa, reprezentantii primariei nu au nicio veste despre vestitul parc de role, iar terenul unde a stat parcul de distractii s-a transformat in parcare ilegala. Soferii nu au nicio limita si isi lasa masinile exact langa parcul pentru copii din apropiere, printre tobogane si leagane. 

Dupa 30 de ani in care au distrat mii si mii de copilasi din Cluj-Napoca, administratorii parculetului de distractie dintre Parcul Central si Cluj Arena au fost obligati de catre oficialii municipalitatii clujene sa elibereze terenul.Contractul pe care il aveau cu primaria a expirat la inceputul acestui an, dupa care au fost somati sa elibereze terenul, pentru ca primaria sa isi poata amenaja un parc de role, din bani europeni. 

Au trecut mai bine de doua luni de atunci, dar despre vestitul parc nici nu poate fi vorba. In locul caruselului care a distrat mii de copii in ultimii ani stau masinile clujenilor prea lenesi sa le duca in parkingul de la Cluj Arena. 

Masinile sunt parcate cu nerusinare intre leaganele si toboganele parcului pentru copii. 

Azi, reprezentantii Primariei Cluj Napoca spun ca spatiul unde a fost odata Parcul de Distractii va fi ingradit si va fi transformat in spatiu verde, cu banci si pomisori. 

"Pe viitor o sa fie amplasati si stalpisori, sa nu se mai poata intra aici cu masina", explica reprezentantii biroului mass-media ai Primariei.

Desi sunt constienti de problema aparuta in ultimele zile in zona, de cand bucata de parc s-a transformat in parcare ilegala, acestia spun ca politistii locali nu au acordat, pana acum, nicio amenda. 

"S-au dat cateva somatii, dar nu putem sa punem un om care sa pazeasca non stop locatia", mai spun cei de la mass-media.  

Nemultumit de "noua parcare" e si Radu Ratiu, directorul Cluj Arena, care spune ca alternativa e mult mai convenabila. 

"Daca respectivii prefera sa isi asume riscul sa primeasca amenzi, decat sa plateasca un leu pe ora si masina sa le fie parcata in siguranta, intr-o parcare filmata, in subsolul Cluj Arena, este pe riscul lor", spune acesta.

Un abonament pentru o luna in parcarea subterana de la Cluj Arena costa doar 15 lei. Iar parcarea sta mai mult goala decat plina - Radu Ratiu spune ca dimineata e ocupata in proportie de doar 5% in timp ce seara procentul urca la 30%. 

Comentarii

g.

08.07.2014 16:38

cate locuri are parcarea de la cluj arena? 

Misu

08.07.2014 22:53

Are vreo 280 de locuri. E aproape tot timpul goala. In acelasi timp, mizeriile umane clujene (nu-i nimeni precum clujeanu'), sub atenta grija a primarului viteaz, blocheaza constant trotuarele din jurul parcului. Nicio problema, noi suntem cei mai vitezji, frumosi, destepti, curati...

pop_ana82@Yahoo.com

09.07.2014 08:02

Din pacate clujeni nu pre mai sunt , acetea sunt vinituiri din alte judete ale tari.

Adi

09.07.2014 12:05

Din pacate, cred ca acestia sunt adevaratii clujeni. Probabil cei care respecta regulile sunt "vinituri".

w.

08.07.2014 17:06

cluj arena are cam 400 locuri de parcare care stau goale.iluminatul pe aleile din jurul stadionului nu se face din motive de economie..

Florina

08.07.2014 18:14

Acum aflu ca este parcare la Cluj Arena. Chiar asa, cate locuri are si care e tariful?

h.

08.07.2014 19:53

Cam cate a facut Tise !

xalex

08.07.2014 21:27

ui ca acu aflu ca Cluj Arena are parcare publica....

Anca

08.07.2014 22:23

Eu nici nu am stiut la ca exista parcare sub Cluj Arena, e semnalizata?

otto

09.07.2014 08:42

Puteti parca linistiti in parcarea subtereana de la Cluj Arena intre orele 7 si 22. Tariful e aprox 1 leu/ora sau se pot face abonamente. Aveti masina pazita si la umbra. 

andrei

09.07.2014 10:48

http://www.clujarena.ro/?page_id=1390Folosire parcare subterană, În afara competițiilor 1 ron / ora / autoVa rog promovati aceasta parcare.

w.

09.07.2014 16:08

bravos natiune. azi 'neata dom' primar s-a dus personal si a montat stalpuletii ce inchid accesul pe in parc ghiolbanilor. acum acestia vor navali in alte locuri. (felicitari ziar de cluj!). dupa aia dom primar s-a dus destoinic la cantina (Hoia), ca doar a facut in sfarsit si el o fapta buna .

Radu

11.07.2014 09:16

Hai Adisor, nu te simtii.. Stim ca esti si tu o vinitura. ;)

grig

13.07.2014 21:55

Cand vrei sa faci praf ceva, ii schimbi destinatia pana i se pierde urma originala. Apoi faci ce vrea muschii tai cu suprafata. Stiu-stiu, la noi primaria nu cumpara case sa le demoleze si sa le transforme in parcuri. La noi primaria asfalteaza, polistirenizeaza si ...nu organele abilitate nu da amenzi drastice celor ce se vad in fotografii ca intra cu masinile in parc. Nici nu stiti ce rau imi pare dupa plopul secular care a fost langa vechiul stadion si pe care l-au ras dimineata tare.

Adauga comentariu