Ghetou sau stradă din Cluj-Napoca? O gașcă de șmecherași a băgat spaima în locuitori

Locuitorii de pe strada Craiova sunt disperați de când o gașcă de golani își face veacul la capătul străzii, în apropierea Gării. Șmecherașii sunt mai mulți și se adună în fiecare seară așteptând victime neștiutoare pe care să le jefuiască. Până acum, nimeni nu a luat nicio măsură. 

Strada Craiova pare o zonă liniștită, unde poți să îți lași copiii să se joace fără nicio grijă. Realitatea însă este alta. Locuitorii trăiesc cu spaimă din cauza unei găști care face legea pe stradă și în zona Gării. Vorbesc în șoaptă, de teamă să nu fie surprinși de către unul dintre membrii găștii. 

„Sunt probleme de mult timp și nu știu de ce nu a luat nimeni nicio măsură. Ne temem de ei. Ai crede că sunt oameni ai străzii, dar nu sunt. Locuiesc puțin mai încolo, dar ei fac legea. Stau în ditamai casa. Ai crede că doar oameni care nu au nimic recurg la astfel de lucruri. Dar, aparent, nu e așa. Nu vreau să am probleme, să vadă că am vorbit cu dumneavoastră, că îmi sar în cap”, explică o femeie.

Seară de seară, acești clujeni, despre care nimeni nu știe câți ar fi, se adună pe băncuțele din capătul străzii Craiova și își așteaptă victimele. Odată cu lăsarea întunericului, oamenii care trec prin zona Gării sunt jefuiți discret de către acești hoți. Uneori, fac din stradă curtea lor privată, unde chefuiesc fără nicio jenă, iar oamenii care locuiesc în zonă se tem să meargă noaptea pe stradă. 

„Noaptea sunt mai multe probleme. Eu nu prea ies noaptea că sunt femeie, sunt în vârstă, mă tem. Dar am auzit scandal la capătul străzii. Se adună acolo pe bănci și beau, fumează, urlă”, explică o doamnă care locuiește pe strada Craiova.

Ba mai mult, pare că ar fi vorba de o rețea întreagă. Oamenii care au avut contact cu ei susțin că s-au unit cu oameni ai străzii, care îi ajută cu furturile lor mărunte. Astfel, orice clujean care trece prin zona Gării sau orice turist care ajunge să ne viziteze orașul poate deveni ușor ținta acestor șmecherași, indiferent că merg pe stradă sau circulă cu mijloacele de transport în comun. 

„Este o gașcă de golani care face legea cum vor ei aici în zonă. Ies mai mult noaptea. Ziua este liniște. Fură din buzunare, fură genți. Sunt mai mulți și au recrutat și oameni ai străzii. Se urcă și în troleibuze și de la o stație la alta îi buzunărește pe călători. La mine nu au avut curaj să vină să mă fure, că știu să mă apăr și mă respectă. Dar oamenii de pe stradă, săracii… nu știu ei ce îi așteaptă. Se adună noaptea când e mai puțină lume pe stradă și trec la acțiune. De multă vreme se întâmplă asta”, explică un vânzător din zonă. 

Locuitorii de pe strada Craiova nu ies din casă după lăsarea întunericului, iar oamenii care trec prin zonă trebuie să fie atenți la buzunare. 

 


Comentarii

ion

10.07.2017 19:18

si militia ce face....?nimic probabil nu trebuie sa ii deranjeze pe acesti borfasi sau poate acesti borfafi au grija ca militia sa nu ii deranjeze e doar o presupunere daca de atata timp nu se iau masuri

Adauga comentariu