Gheorghe Boca, primarul nesimțit care conduce comuna Poieni, a acordat un milion de dolari, prin licitație, firmei DUMEX, arestati de DNA Bihor pentru fraude la licitatii :)

Ca jurnaliști am avea puțin mai multă milă pentru primarii de comună din județul Cluj, i-am critica în cuvinte mai ”dantelate” dacă și-ar face treaba. Dar nu avem această ”șansă”.

În 2008, când s-a ales prima la Poieni, primarul Gheorghe Constantin Boca nu avea nici un venit în declarația de avere.

Opt ani mai târziu, îi crescuseră în buzunare conturi grase în lei și valută, case, spații comerciale și un apartament în Cluj-Napoca.

Boca este genul de țăran politic care și semnalizează că este țăran politic prin gesturi publice șocante. La o dezbatere electorală, în 2016, pe Valea Drăganului, primarul Boca, deși îi invitase pe toți cetățenii din localitate la întâlnirea electorală de la Căminul Cultural, ”a filtrat” ellectorii, adică pe cei nemulțumiți și vocali ci ajutorul a doi bodyguarzi.

Marțafoiul liberal are și o durere în cot față de lege. În 9 aprilie 2018, a fost fotografiat de un turist în timp ce pescuia într-o barcă cu motor pe Lacul Drăgan, în perioada de prohibiție.

În fine, ultima gogonată este oglinda perfectă a vorbei: ”chelului îi lipsește tichie de mărgăritar”. În plină pandemie de Coronavirus, de la bugetul local, sub pretextul informării cetățenilor, Boca a spart 60 de mii de lei ca să-și facă pe un soi de ”Poieni TV” o serie de fimulețe în care apare numai el, lăudându-se cu închipuite realizări. De ce zicem asta? Fiindcă în cele șapte sate ale comunei conduse de Boca nu există rețea de canalizare funcțională.

Boca are un apetit special pentru licitații cu dedicație. Ochii împăienjeniți ai presei locale adormite nu mai urmăresc activitatea primarilor din comunele județului Cluj, deși acolo se întâmplă lucruri pe bani buni. Ultimul tun dat de Boca a fost atribuirea, în 20.10.2021, a nu mai puțin de 4,2 milioane de lei pentru proiectul ”Modernizare străzi în comuna Poieni”.

Câștigătorul licitației este firma DUMEXIM, o firmă din Oradea deținută de Simona și Florin Gabriel Dume, niște persoane foarte serioase și de încredere care acum 6 ani au fost arestați in familie, la pachet, de DNA Bihor pentru că s-au folosit de acte măsluite ca să obțină un contract de 1,5 milioane de euro, finanțat din fonduri europene.

E foarte bine că Gheorghe Boca face afaceri cu infractorii, abia așteptăm să vedem peste un an ”modernizarile” din declarația de avere a primarului din Poieni.

Adauga comentariu