Gesturi de mare umanitate și înalt simț civic la Cluj-Napoca, după accidentul din Bună Ziua: „Unii ne filmau, în timp ce noi sufeream”

Două adolescente în vârstă de 15 și 16 ani au fost lovite de o mașină, în timp ce traversau regulamentar pe trecerea de pietoni. Șoferul nu a fost atent la semafor și a trecut pe roșu, moment în care le-a lovit pe cele două fete. În momentul de față, adolescentele sunt la spital.

CITEȘTE: Două adolescente au fost lovite de mașină pe o trecere pentru pietoni din Bună Ziua. Șoferul a trecut pe roșu

„Au intervenit o autospecială și două echipaje SMURD pentru a acorda primul ajutor calificat și asistență medicală de urgență pentru două tinere implicate într-un eveniment rutier pe strada Bună Ziua din municipiul Cluj-Napoca. Pompierii au găsit la fața locului cele două tinere, în vârstă de 16 ani, în stare deconștiență și cooperante, cu suspiciuni de fracturi și plagă cu un traumatism la nivelul capului. Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsuri de siguranță pentru salvatori și pentru persoanele implicate în accident”, a transmis ISU Cluj.

Una dintre victime a mărturisit, printr-o postare pe Facebook, pe grupul Info Trafic jud. Cluj, cum ea și cu prietena sa erau trânite la pământ și plângeau de durere, iar oamenii din jur au ales să filmeze și să facă poze, în loc să ofere o mână de ajutor. Totuși au fost și oameni care au sărit imediat în ajutor, cărora tânăra a ținut să le mulțumească.

„Bună seara, sunt una dintre victimele accidentului de astăzi din Bună Ziua și aleg să vorbesc despre un lucru, unul dintre multele pe care le-aș putea spune. Fiecare om este om și când este pe jos lovit de mașină și când stă la trecere și privește această scenă care nu este ușor de uitat. Faptul că o parte dintre persoanele pe care eu le vedeam stând întinsă pe jos în agonie de-a lungul trotuarului în loc să spună o rugăciune pentru mine și prietena mea care așteptam în durere SMURD-ul, o mulțumire rapidă că nu sunt ei sau copiii lor în locul nostru sau pur și simplu să își vadă de treabă, au ales să facă inumanul gest de a-și scoate telefoanele să filmeze cu zoom, cu bliț, să facă fel și fel de live-uri, toate aceste lucruri mi-au lăsat un gust amar. Totuși, nici gestul domnilor și a doamnelor care au sărit în a doua secundă pentru a ne ajuta, să ne înveselească sau să ne consoleze nu este de ignorat. Le mulțumesc din sufelt angajaților de la LIDL și de la famacie care au făcut tot posibilul pentru a ne ajuta, chiar și gestul de a ne oferi telefonul pentru a ne anunța părinții de cele întâmplate. Vă salut de la urgențe, aveți grijă când treceți regulamentar…toate cele bune!”, a scris pe Facebook una dintre fetele lovite.

Adauga comentariu